Найти книгу: "Kellassepa tutar"


Kellassepa tutar Kellassepa tutar

Автор: Kate Morton

Год издания: 0000

Uheksateistkumnenda sajandi Inglismaal jaetakse uhel talvel Londoni tanavatele maha vaike tudruk. Keegi saladuslik vooras lapsendab ta ning tudrukust saab jargemooda varas, sober, muusa ja armuke. 1862. aasta suvel, kui ta on just saanud 18-aastaseks, viibib ta koos grupi kunstnikega uhes kaunis majas, mis paikneb Thamesi joe ulemjooksu vaikses kaarus. Majas kasvavad pinged ning uhel palaval parastlounal kostab lask. Uks naine on tapetud, teine kaob ning tode juhtunu kohta kaob ajapragudesse. Moodub rohkem kui sajand ning paljud voorad kulastavad Birchwood Manorit, kuid maja ei reeda toimunut, enne kui sinna satub veel uks noor naine, kes vajab selgitust omaenda perekonna saladusele … Kui „Kellassepa tutre” saladus vahehaaval paljastuma hakkab, saame teada nende inimeste lood, kelle elud on olnud selle harrastemajaga seotud 1862. aasta saatuslikust paevast saadik. Ponevalt ules ehitatud ja mitmekihiline raamat annab taas tunnistust Kate Mortoni oskusest paeluvaid lugusid jutustada. Kate Morton on sundinud Louna-Austraalias ja ules kasvanud Queenslandi magedes. Ta on lopetanud ulikooli teatrikunsti ja inglise kirjanduse alal. Tema romaane on avaldatud paljudes keeltes.
Ema ja tutar Ema ja tutar

Автор: Дэвид Герберт Лоуренс

Год издания: 

David Herbert Lawrence (1885-1930) on eesti lugejale tuntud ennekoike romaanikirjanikuna. Samavord tunnustatud on ta aga ka luhiproosameistrina, kelle looming on oluliselt mojutanud 20. sajandi kirjandust. Valik D. H. Lawrencei luhijutte on koondatud kogumikku Ema ja tutar, mis ilmub sarjas Klassikalised lood.

Mari-Ann opetajatutar Mari-Ann opetajatutar

Автор: Agnes Taar

Год издания: 

Agnes Taari (1897-1976) omaeluloolise taustaga romaan uhest lapse- ja koolipolvest 20. sajandi esimese kumnendi Mulgimaal pakub meeleolukaid pilte tolleaegsest eesti kulaelust vaikese tudruku pilgu labi: mangudest koduouel, karjalapse kogemustest, esimese kooliaasta roomudest ja muredest, jouludest kodus ja koolitoas, ponevatest laadalkaikudest ja esimesest armastusest.

Ohtlik lend. Isa ja tutar Ohtlik lend. Isa ja tutar

Автор: Mihkel Ulman

Год издания: 

Andres Vastriku oma tutar Kaja ei ole ainus, kes selles Ohtliku lennu osas kaerauad saab. Kui sul on ilmselgelt liiga palju raha, siis on oht, et sa liiga kaua ei ela! Kes siis koksas mehele pootshaagiga kuklasse? Vaata testamenti ja moodusta kahtlusalustest jarjekord. Elementaarne ju! Samas on ohk paks peresisesest ukskoiksusest, jaisest kalkulatsioonist. Et Vastrikule elu liiga lihtne ei tunduks, saadab tema ex-nukuke pealinnast bussisaadetisena meeldetuletuse, et ta on tutre isa, armastav ja hooliv, nii alfa kui ka beeta. Hea, et Rita liiga palju kusimusi ei esita!

Kapteni tutar Kapteni tutar

Автор: Aleksandr Puskin

Год издания: 

Vene klassiku Aleksandr Puskini ajalooline romaan.

Pohjavalguse tutar Pohjavalguse tutar

Автор: Jack London

Год издания: 

Lugu kogumikust “Valge mehe tava”