Найти книгу: "Unistuste seiklus Ladina-Ameerikas"


Unistuste seiklus Ladina-Ameerikas Unistuste seiklus Ladina-Ameerikas

Автор: Kertu Jukkum

Год издания: 0000

2018. aasta sugisel teen otsuse: enam ma ei looda, et tanasest saab mu elu parim paev, vaid haaran ohjad enda katte. Jatan koik, et minna unistuste reisile Ladina-Ameerikat avastama.Pakin vaikese seljakoti ja lendan ookeani taha, kus mind ootab neli kuud ja uheksa riiki tais pooraseid seiklusi, ootamatuid kohtumisi ning magusaid oppetunde. Pole ime, et glamuurse elu jarele kodumaal ei teki mingit igatsust! Reisi sisse mahub rankraske teekond laanepoolkera korgeima mae Aconcagua tippu, kohtumine sugaval Amazonase dzunglis elava hoimuga ja isegi lummava Antarktika kulastamine.Ladina-Ameerikas kogetu teeb mu tanulikuks koige eest, mis mul on, ning opetab elu veelgi kirglikumalt usaldama ja armastama.
Kevad kahel rannikul ehk tundeline teekond Ameerikasse Kevad kahel rannikul ehk tundeline teekond Ameerikasse

Автор: Jaan Kaplinski

Год издания: 

Kuigi Jaan Kaplinski uue raamatu motted on saanud oma impulsi autori reisist Ameerikasse, ei ole tegemist niivord reisiraamatu, kuivord omamoodi ilukirjandusliku esseistikaga, mis vabas, kuid vagagi intrigeerivas vormis kasitleb koige erinevamaid globaalse ulatusega teemasid. Loomulikult ei ole USA Kaplinski jaoks mingi imetlusobjekt, kuid autori hoiak pole mitte mahategevalt, vaid motlemapanevalt kriitiline. Ja seda mitte ainult globaalsetes, vaid ka kohalikes asjades.

Munchhauseni seiklusi Munchhauseni seiklusi

Автор: Gottfried August Burger

Год издания: 


Seiklus Salamandril Seiklus Salamandril

Автор: Kaspar Jancis

Год издания: 

Morten Viks on esimese klassi opilane. Tema isa on kaugsoidukapten, kes seilab ookeanil, kus elavad lendkalad. Joulude ajal meisterdas isa pojale laeva. Laev on kiilu ja tuuriga. Punaste purjede ja mastikorviga. Kaljas Salamander. Morten on oodanud pikisilmi kevadet, mil jaavangist vabaneb oja, mis suundub merre. Ojakaldal mangides randab ta Salamandriga kujuteldavatel meredel ja maadel, elab labi torme ja valdib salakavalaid karisid ning voitleb hirmuaratavate merekoletistega. Aga uhel paeval algab seiklus, mis on ponev ja natuke hirmus ka.

Kolupead Ameerikas Kolupead Ameerikas

Автор: Siim Holvandus

Год издания: 

Poorane reisilugu kahe eestlase retkest roostes ja streikiva autoromuga labi Ameerika Uhendriikide, kust ei puudu muhedad sekeldused, pesuehtsad Porguinglid, hipid, indiaanlased ning koguni kokaiin.

Unistuste tappev kasvamine Unistuste tappev kasvamine

Автор: Mehis Heinsaar

Год издания: 

"Unistuste tappev kasvamine" on raamat, mis sisaldab jutte, novelle,muinasjutte, nagemusi ja uhe luhiromaani tavalistest, aga veelgi enamebatavalistest sundmustest siin- ja sealpool Eestimaa teid. Juttude tegevustikleiab peamiselt aset Louna- ja Laane-Eesti teedel, kulades ning alevites.Raamatut kannab eksistentsiaalne alatoon ja igavesed kusimesed selle kohta,kust me tuleme, kes me oleme ja kuhu me laheme. Suuremas osas paikades, kuslugude tegevustik toimub, on autor kas jalgsi voi jalgrattaga rannates isekohal viibinud ja neist kohtadest erineval moel inspiratsiooni saanud. Raamatsisaldab tekste labi seitsme aasta ning varustatud kunstnik Marge Nelgivarviliste illustratsioonidega.Luhike autori tutvustus.Mehis Heinsaar on sundinud 1. augustil 1973. Oppinud Tartu Ulikoolis 1992-2000 filosoofiat, eesti filoloogiat ja kirjandust. Kutseline kirjanik olnud2000. aastast kuni tanapaevani. M. Heinsaar on kirjutanud ja avaldanud (koospraegusega) kokku kaheksa raamatut: viis jutu- ja novellikogu, kaks romaani jauhe mahuka luulekogu. Prantsuse, vene, soome ja ungari keelde on temaloomingust tolgitud kokku kummekond raamatut. On palvinud kolm FriedebertTuglase novelliauhinda, kolm aasta parima raamatu preemiat, ning Juhan Liiviluuleauhinna.