Найти книгу: "Sinine kui jaa"


Sinine kui jaa Sinine kui jaa

Автор: Anne Stuart

Год издания: 0000

Muuseumi kuraator Summer Hawthorne pidas oivalist jaasinist keraamilist kaussi, mille armastatud jaapanlannast hoidja oli talle andnud, sentimentaalse vaartusega aardeks – kuni keegi puudis teda selle nimel tappa.
Sinine on sinu taevas Sinine on sinu taevas

Автор: Mihkel Raud

Год издания: 

Mihkel Raua ponevusromaani «Sinine on sinu taevas» tegevus leiab aset tanapaeva Eestis, mille elanikke sokeerib ootamatu terrorilaine. Operatsiooni keskmes seisavad kuulus Eesti telesaatejuht ja sakslannast ajakirjanik, kelle veidrat armulugu saadavad rasked valikud ning maailmapiltide porkumine. Rohkete poorete ning varvikate tegelaskujudega teos maalib kummastava pildi kaosest, mis voib tabada uht turvalist vaikeriiki, kui kaputais ohtlikke fanaatikuid rusikad taskust valja votab. Autor kirjeldab kaasaegset uhiskonda ja keerulisi inimsuhteid labi kohati groteski kalduva sundmustiku ning vaimukate tahelepanekute.

Sinine puri Sinine puri

Автор: Marie Under

Год издания: 


Sinine magi Sinine magi

Автор: Eva Koff

Год издания: 

Eva Koffi romaanis „Sinine magi“ poimuvad 20. sajandi lopu- ja alguskumnendid: 90ndad – peategelase, meditsiinitudengi Liisi uliopilaspolv, 20ndad – tema vanaema Elfi noorusaeg, Esimese ilmasoja eelne aeg – vanavanatadi Adele noorusaastad. Kolm noort naist, ja nende sobrad-lahedased eluperioodil, mil tehakse elu suurimad ja tahtsamad valikud, leitakse oma tee ja kaaslased sel teel. Aga milline ka ei oleks aeg, millistel valjadel ka ei peetaks suuremad lahingud, kuhu ka ei oleks joudnud teadus, ja mida ka ei suudaks arstid inimese ravimisel, inimese hing oma pohiolemuselt on ikka sama – igatseb onne, armastust ja lahedust. Stiilitapselt kirja pandud “Sinine magi” suudab ellu aratada lahemad ja kaugemad ajad, sise- ja kahekoned 20ndate keeleuuendusest 90ndate konekeeleni. «Eva Koffi „Sinine magi“ pakub veenva vaate inimlikule lahedusele. Lugedes romaani tegelaste omavahelistest liginemistest ja eemaldumistest, kerkib silme ette koielkond, tasakaaluharjutus kahele, mida tuleb oppida kaigu pealt – armastuses ei viida labi oppusi. Laheduse moistmine on uhtlasi lahedaste loppematu moistatamine, ikka jaab midagi ule voi vajaka. Ent samas voib Koffi romaan viia mottele, et isegi kui armastuses pole taielik tasakaal voimalik, voib vaaratades avaneda uus suund, kaaluta olekus selguda asjade tegelik kaal.»Jan Kaus Eva Koff (snd 1973) on kirjutanud mitmeid naidendeid ja lasteraamatuid. „Sinine magi“ on tema esimene romaan. Teos palvis Eesti Kirjanike Liidu 2017. aasta romaanivoistlusel teise koha.

Sinine valk Sinine valk

Автор: Ann Cleeves

Год издания: 

Shetlandi saarestikku kuuluval tillukesel Fairi saarel, mida maailm tunneb eeskatt imepeente kudumite ja kuulsa linnuvaatlusjaama jargi, rullub lahti Agatha Christie vaariline morvamusteerium. Ann Cleevesi kriminaalromaan paneb proovile lugeja tahelepanelikkuse, jareldusoskuse, inimesetundmise ja kaasaelamisvoime ning tutvustab uhtlasi eesti lugejale nii vooraparast, ent teisest kuljest ka tuttavlikku olustikku.Noor Shetlandi politseinik Jimmy Perez – see nimi parineb enam kui neljasaja aasta tagant, uhelt Voitmatu Armaada madruselt – saabub koos oma armsama Franiga kodusaarele, et tahistada koos vanematega oma kihlust. Kihluspidu toimub linnuvaatlusjaama soogisaalis ja kulalisteks kutsutakse ka vaatlusjaama personal ning kohalviibivad kulastajad – kirglikud asjaarmastajatest linnuvaatlejad. Ning siis juhtub midagi ootamatut. Idulliline, vahem kui saja pusielanikuga saareke muutub tormist araloigatuna omamoodi porguks ja tormivangi jaanud linnuhuvilised peavad elama teadmisega, et nende keskel puhketoas ja nende uhises soogilauas istub morvar. Ainult et kes? Torm kestab, lahendus ei nai lahenevat. Kuni …

Sinine umbrik Sinine umbrik

Автор: Richard Janno

Год издания: 

Eesti poliitikas on arevad ajad. Ees seisavad valitsuslabiraakimised, ent akitselt kaob uks opositsiooni juhte Robert Tensing. Kaob jaljetult, kui mitte pidada ornaks juhtlongaks sinist umbrikku, mille Tensingu korterinaaber ajakirjanik Roger tema ukse tagant leiab. Paraku kaob ka sinine umbrik enne, kui ajakirjanik jouab selle sisuga tutvuda. Roger asub poliitiku kadumist omal kael uurima ja jouab otsaga ule mere Helsingisse, kus lugu votab veelgi salaparasema poorde, kui asjasse paistab olevat segatud Soome kuiva seaduse aja piiritusekuningas.