Скачать книгу - Sinine on sinu taevas



Mihkel Raua ponevusromaani «Sinine on sinu taevas» tegevus leiab aset tanapaeva Eestis, mille elanikke sokeerib ootamatu terrorilaine. Operatsiooni keskmes seisavad kuulus Eesti telesaatejuht ja sakslannast ajakirjanik, kelle veidrat armulugu saadavad rasked valikud ning maailmapiltide porkumine. Rohkete poorete ning varvikate tegelaskujudega teos maalib kummastava pildi kaosest, mis voib tabada uht turvalist vaikeriiki, kui kaputais ohtlikke fanaatikuid rusikad taskust valja votab. Autor kirjeldab kaasaegset uhiskonda ja keerulisi inimsuhteid labi kohati groteski kalduva sundmustiku ning vaimukate tahelepanekute.


Kodutute kula III: Pilvine taevas Kodutute kula III: Pilvine taevas

Автор: Erik Tohvri

Год издания: 

Suurt toorahvariiki muust maailmast eraldav raudne eesriie oli parast Stalini surma kull veidi praotunud, aga kuuekumnendate aastate keskpaiku sulgus see jallegi. Umbseks konnatiigiks muudetud uhiskonnas hakkas vaba motte puudus aina enam elu halvama, kuni saabus periood, mis hiljem stagna-ajaks nimetati. Stagnatsioon tekkis ka Raudikul nagu iseenesest – aastad moodusid, inimesed vananesid ja harjusid keelt hammaste taga hoidma. Elati pilvise taeva all, mis kull pidevalt vihma ei lahistanud, aga ka haruharva paikest naitas. Paraku sedagi mitte koigile. Ja siis tuli pilvevarjust lootusekiir…


Taevas solmitud abielu Taevas solmitud abielu

Автор: Barbara Cartland

Год издания: 

Midagi motlemata, lihtsalt selleparast, et hirm juhtunu parast polnud veel kadunud, jooksis Samala hertsogi poole ja surus ennast tema vastu."Sa… oled terve!" Ta kaed sirutusid hertsogi kaela umber ja kui mees ta embusse vottis, hoidis ta mehest kramplikult kinni. Mees vaatas alla tema peale, naise silmad olid pisaratest udused, huuled varisesid, ja mees motles, et mitte keegi ei saa olla armsam. Seejarel katsid ta huuled naise suu. Hetke ei suutnud Samala uskuda, et see on tosi.Siis tundis ta, et kindlasti on ta surnud ja mees on ta kandnud taevasse, kus on ainult lilled ja muusika ja armastus.


Taevas ja Maa Taevas ja Maa

Автор: Hille Karm

Год издания: 

See on lugu lapsest, kes kasvab kirikuopetaja peres 1950–1960ndate Noukogude Eestis, kus inimene arvab end olevat koigevagevama ja usku Jumalasse peetakse igandiks helgesse tulevikku tormaval teel. Hoolimata sellest peaks kirikuopetaja peres sundinu justkui enesestmoistetavalt jagama maast madalast oma vanemate toekspidamisi. Miks olen sundinud just niisugusesse peresse sellises riigis? Miks peab meie pere randama uhest kohast teise? Miks minu isa on valinud uhiskonnas vaartusetu ameti? Mis maa see on, kus niisugust peret nagu meil on, kummaliseks peetakse? Nende kusimuste ule murrab teismeealine tudruk pead iseendas ja oma paevikus. Pika kaalumise jarel astub ta vanemate seatud teelt korvale ja valib uliaktiivse osalemise noukogude elus. Teda kannustab soov olla nagu teised, nautida tahelepanu ja uhiskonna tunnustust. Seda koike ta saab, kuid oma hinges kiigub ta Taeva ja Maa vahel, ta suda jaab pooleks: olles nagu teised, on ta sudames siiski tugevasti oma vanematega seotud. Ohtuti pimeneva tahistaeva all seistes kusib ta endalt: kuidas edasi? Voi hoopis – tagasi? Oma vanemate parandi juurde?


Taevast raskem: Kurt Cobaini elulugu Taevast raskem: Kurt Cobaini elulugu

Автор: Charles R. Cross

Год издания: 

Kurt Cobaini surmast tema enda kae labi 1994. aasta aprillis onmoodas ule kahekumne aasta. See tegu iseloomustabki suurel maaral temaluhikest, vihast, palavikulist elu. Kogenud muusikaajakirjanik Charles R. Crosspoimib oma pohjalikud teadmised Seattle’i muusikaskeenest sugavakaastundega raamatu peategelase suhtes ning jutustab loo loomingulisest leegistja valust, mis seda toitis ja lopuks kustutas. Ule neljasaja intervjuu, neliaastat uurimistood, eksklusiivne ligipaas Cobaini avaldamata paevikutele,laulutekstidele ja perepiltidele, tohutule hulgale dokumentidele lubab autoriljalgida vaga lahedalt Cobaini elu alates lapsepolvest, elust haagiselamuskuni kuulsuse, edu ja uhe polvkonna iidoliks tousmiseni.


Taevase tule linn. Surmav arsenal. VI raamat Taevase tule linn. Surmav arsenal. VI raamat

Автор: Кассандра Клэр

Год издания: 

Varjukutisaaga „Surmav arsenal” viimases, kuuendas osas saab lugeja vastuse kusimustele, mis olid teda ammu intrigeerinud, ja ka neile, mida ta ehk ei osanud sonastadagi. Kui kaugele laheb oma deemonlikus voimuihas porgukarikat valdav ja haavamatuks muudetud Sebastian? Kas Jace’i soontes voolav raskesti talitsetav taevane tuli aitab vaenlasest jagu saada? Missugused katsumused tuleb labi elada meie kangelastel? Just neile langeb ju ulesanne paasta maailm hukust. Maailmalopu valtimiseks on noortel tarvis ette votta enneolematult ohtlik retk, mille ajal selgub ka see, kes on Magnuse isa. Juba proloogis toob autor sisse uued varvikad tegelased, noored Blackthornid ja Emma Carstairsi, kes juhivad lugeja motted tagasi sosarsarjale „Porgu sodalased”. Nimetatud sarja juurde naaseb kirjanik ka epiloogis, kus kohtume taas selle armsate peategelastega. 608 lk