Скачать книгу - Onneliku inimese sark



Raamatus on kolm toredat muinasjuttu. Muinasjutus „Osav valitseja kuninga vaimeheks” lubab kuningas sellele, kes tema valetada armastavale tutrele luiskamises vastu saab, pool kuningriiki parandada ja tutre naiseks anda. „Ennustatud varaparija” pajatab loo rikkast, aga sudametust mehest, kes lapse metsa saatuse hooleks jatab. Muinasjutus „Onneliku inimese sark” otsib vana kuningas imerohtu, mis teda surmahaigusest paastaks.


Palun onnelikuks Palun onnelikuks

Автор: Mart Kivastik

Год издания: 

Absurdisugemetega jutustused «Palun onnelikuks», «Oo valvur» ning «Valentini paev»


Liigse inimese paevik Liigse inimese paevik

Автор: Ivan Turgenev

Год издания: 

Vene kirjandusklassiku 1850. aastal ilmunud jutustus 19. sajandi vene aristokraatia elust ja inimese voorandumisest.


Kui aju puhkab. Praktiline teejuht ajukahjustusega inimesele ja tema lahedastele Kui aju puhkab. Praktiline teejuht ajukahjustusega inimesele ja tema lahedastele

Автор: Kadri Molder

Год издания: 

Parast onnetust voi haigust ajukahjustusega silmitsi seistes voib tunduda, et koik on labi ning endist elu enam tagasi ei saa. On tosi, et ajukahjustusega inimese ja tema lahedaste jaoks muutub elu suurel maaral, kuid see ei tahenda, piltlikult oeldes, et kindad on igaveseks varna riputatud. Teadlik taastumine, sihiparane tegutsemine, eneseusk ja lahedaste tugi aitab muuta vaga palju. Vahel isegi sel maaral, et kindad saab taas varnast votta. Ajukahjustus ei ole lopp. Pigem on see valjakutse, millega uhisel joul on kergem hakkama saada. Sellel teel ongi antud raamat praktiliseks ja kogemustega teejuhiks.


Mehitamata inimesed Mehitamata inimesed

Автор: Maniakkide Tanav

Год издания: 

Eesti tulevik parast Sosnovoi Bori tuumaelektrijaama onnetust. Ida- ja Laane-Virumaa on saastunud ja muutunud inimestele elamiskolbmatuks. Umbritsevad maakonnad agavad katastroofipiirkonnast pogenenute massi all, kellele lisanduvad Vene-Hiina soja jarel Eestisse pakku tulnud hiina ja vene immigrandid. Tumedais toonides maailmas otsib uksik hakker oma kadunud armsamat ning ehkki ta leiab sellel teel sopru, kes teda toetavad, sopru, kes on tema suhtes ukskoiksed, ja sopru, keda ta ei kannata silmaotsaski, on mehe peamisteks abimeesteks sokker ja killuke musta huumorit.


Estonia inimesed. 20 aastat parast laevahukku Estonia inimesed. 20 aastat parast laevahukku

Автор: Einar Ellermaa, Inge Pitsner

Год издания: 

"Raamatus “Estonia inimesed. 20 aastat parast laevahukku” raagivad oma loo inimesed, kes katastroofist tahtejou ja ime labi eluga paasesid ja kes oma lahedase voi lahedased kaotasid. Kuna suuronnetusest on moodas kakskummend aastat, on siin ka ulevaade, mis tol ool laevas ja laevaga juhtus, kuidas toimusid paastetood, kuidas onnetuse jarel tegid oma tood uurimiskomisjoni liikmed, politseiuurijad, psuhholoogid ja vaimulikud.Loodetavasti on raamat vaikesekski toeks koigile neile, keda tabab onnetus, mure voi lein. See ei ole lootusetuse, vaid edasielamise raamat.„Lootus, et tana voi homme on see paev, kus ta koju tuleb, aitas kindlasti elada… Ja kolm aastat sailis vaikegi lootus koju tulles teda eest leida.”– Sille Herma