Скачать книгу - Minu Kreeta. Mineviku hong Euroopa lounatipus



Euroopa lounapoolseimasse punkti sattumine oli mu pikaajaline soovunelm, aga ka tuhipaljas juhus. Mind ei oodanud Kreetal keegi ja ma ei teadnud isegi, mida ma peale ihu hellitava sooja paikese oma elult tahan. Lasin end voolul edasi kanda, sest nii tundus lihtsam.Moodunud on ule kumne aasta. Elan saarel, kus koige hinnalisem varandus on arvukas lambakari ja suur oliivisalu. Markamatult on ajamasin mind vahemalt viiskummend, voibolla rohkemgi aastat tagasi viinud – uhiskonda, kus kehtivad mujal unustuse holma vajunud voi meile arusaamatud uskumused ja kombed.Kreetal on korvuti kaks taiesti erinevat maailma – arhailiste vaartustega agraaruhiskond ja moodne hedonistlik laas. Eks see vastuolulisus ongi uks pohjus, miks nii paljud voorad Kreetale jaavad. Nii juhtus ka minuga.


Voitlustuhin. Kesk-Euroopa moiste XX sajandil Voitlustuhin. Kesk-Euroopa moiste XX sajandil

Автор: Simona Skrabec

Год издания: 

Enne 1919. aastat kehtinud argumentatsioon, mis pohines keskuse ja perifeeria vahelisel suhtel, ei ole enam moeldav. Suurte paradigmade vaartuse langemise teiseks vaatuseks oli Teine maailmasoda. Ning kolmandaks vaatuseks 1989. aasta. Varjunditest tulvil kategooriate suures segadikus ei ole traditsioonilist argumentatsiooni juhtinud mottetegevus, mis pohines sisse- ja valja-arvamisel, uksnes kahe valiku vahelisel either/or-il, enam voimalik.


Euroopa -- integratsioon labi konfliktide Euroopa -- integratsioon labi konfliktide

Автор: Jaan Kaplinski

Год издания: 

Jaan Kaplinski esseistikat


Paadiga Euroopasse Paadiga Euroopasse

Автор: Viktor Siilats

Год издания: 

Hoopis teine tunne kui maad mooda tulles on saabuda riiki mere poolt. Viktor Siilats on uhendanud oma rohkem kui kumne aasta jooksul toimunud merereisidest sundinud kirjatukid kogumikku, mille puandikad lood viivad lugeja erinevatesse Euroopa mereriikidesse, aga ka kaugemale. Autor on teravmeelselt tabanud inimloomuse keerdkaike ja neid monuga kirjeldanud. Raamat on kirjutatud selliselt, et igauks leiab sealt midagi – kes naudib reisikirjeldusi, kes leiab kasulikke napunaiteid omaenda merereisiks.


Minevikust olevikku Minevikust olevikku

Автор: Jaan Mikweldt

Год издания: 

Kadi Tombre on noor ja ilus ning nii edukalt abiellunud, et teda voiks lausa kullakaevajaks pidada. Praegu on tema elus pingeline periood:
abikaasa Tonis kandideerib peaministriks ning kogu kodune elu on allutatud valimisvoitlusele. Lisaks ilmneb, et mehe poeg eelmisest abielust omas mingit valget pulbrit ning tuleb nuud isa juurde umber kasvama. Kasvatajaks aga peab hakkama Kadi, sest mehel pole aega.
Kogu see korgel seltskondlikul tasemel melu on siiski vaid pealispindne tuhi-tahi, saab Kadi ootamatult teada. Vooras, kellega ta rahumeeli vestlusse astub, kannab kaasas kohutavaid saladusi ning Kadist saab olude sunnil eradetektiiv, kel tuleb silmitsi seista inimloomuste koige vastikumate tahkudega.


Rein Purpur. Eestlaste poorane rannak Euroopas Rein Purpur. Eestlaste poorane rannak Euroopas

Автор: Laur Sibold

Год издания: 

Ebanormaalne reisikiri Rein Purpurilt. Uskumatud ja hullumeelsed naivad juhtumised eestlaste poorasel retkel Euroopas. Olles veebipaevikuna muutunud jarjest populaarsemaks, asus lugu uut elu elama esimese blogiraamatu kujul, millele varvi lisamas tuntud koomiksi «Pesakond» looja Madis Otsa lobusad illustratsioonid. Nuud on poelettidelt ammu loppenud raamat votnud taas elektroonilise kuju ja on loetav nii arvutis, androidis, iPadis kui ka iVangorodis.