Скачать книгу - Kaks aastat purjede all



R. H. Dana saavutas uleuldise tuntuse teosega „Kaks aastat purjede all”, mis kirjeldab autori poolt lihtmadrusena 1834.–1836. a sooritatud merereisi prikil Pilgrim Bostonist umber Hoorni neeme California rannikule ja sama marsruuti pidi tagasisuunas purjelaeval Alert. Kaks pikka merereisi labi teinud autoril onnestus luua ule aegade kestev teos, milles leidub purjelaevaromantika korval ka tollase madruseelu rankust ja ohte. Kahe merereisi vahel viibis autor kaua California rannikul, kus ta koos kaaslastega varus harjanahku, mis olid nende laevade peamiseks lastiks. See oli aeg, mil San Francisco, San Diego jt tulevased suured sadamad koosnesid koigest monest kehvast ehitisest. Seega kasitleb teos ka California varajast ajalugu. Tanaseni kannab uks California rannikulinn ning uks neem Dana nime ning sealsel rannajarsakul voib naha malestusmarki kunagistele harjanahalaadijatele.


Kumme aastat hiljem, I raamat. Vikont de Bragelonne Kumme aastat hiljem, I raamat. Vikont de Bragelonne

Автор: Alexandre Dumas

Год издания: 

Jarg maailmakuulsatele romaanidele «Kolm musketari» ja «Kakskummend aastat hiljem». I raamat kolmeosalisest valjaandest.


Eesti Haigekassa lugu. 20 aastat ravi ja kindlustust Eesti Haigekassa lugu. 20 aastat ravi ja kindlustust

Автор: Grupi autorid

Год издания: 



Estonia inimesed. 20 aastat parast laevahukku Estonia inimesed. 20 aastat parast laevahukku

Автор: Einar Ellermaa, Inge Pitsner

Год издания: 

"Raamatus “Estonia inimesed. 20 aastat parast laevahukku” raagivad oma loo inimesed, kes katastroofist tahtejou ja ime labi eluga paasesid ja kes oma lahedase voi lahedased kaotasid. Kuna suuronnetusest on moodas kakskummend aastat, on siin ka ulevaade, mis tol ool laevas ja laevaga juhtus, kuidas toimusid paastetood, kuidas onnetuse jarel tegid oma tood uurimiskomisjoni liikmed, politseiuurijad, psuhholoogid ja vaimulikud.Loodetavasti on raamat vaikesekski toeks koigile neile, keda tabab onnetus, mure voi lein. See ei ole lootusetuse, vaid edasielamise raamat.„Lootus, et tana voi homme on see paev, kus ta koju tuleb, aitas kindlasti elada… Ja kolm aastat sailis vaikegi lootus koju tulles teda eest leida.”– Sille Herma


12 aastat orjana 12 aastat orjana

Автор: Solomon Northup

Год издания: 

„12 aastat orjana“ on New Yorgi osariigi kodaniku Solomon Northupi jutustus sellest, kuidas ta 1841. aastal Washingtonis rooviti ja 1853. aastal Louisianas uhest Punase joe aares asunud puuvillaistandusest vabastati. Solomoni saatuseks oli viibida vangistuses mitme peremehe omanduses. See, kuidas teda koheldi Pine Woodsis viibimise ajal, naitab, et orjapidajate seas leidub nii humaanseid inimesi kui ka johkardeid. Monedest neist raagitakse tanulike tunnetega, teistest seevastu meelekibedusega.


Kuidas uks kuningatutar seitse aastat oli maganud Kuidas uks kuningatutar seitse aastat oli maganud

Автор: Friedrich Reinhold Kreutzwald

Год издания: