Найти книгу: "Vabariik"


Vabariik Vabariik

Автор: Joost de Vries

Год издания: 0000

Romaani peategelane on Hitleri-uuringute ajakirja peatoimetaja Friso de Vos, kelle mentor ja sober, filosoof ja Hitleri-uuringute professor Josip Brik ebaselgetel asjaoludel hukkub. Selgub, et voistluses Briki mantliparija positsioonile on Frisol konkurent – Philip de Vries. Jargnevad sundmused meenutavad spioonifilmi voi vahest pigem selle pastissi. Ohtrate (pop)kultuuriliste vihjetega tekstis on kohati zanre segatud, kuid seda hoiab koos minajutustaja isik, kelle iroonia koigi ja koige suhtes varjab tundlikkust, aga vahel ka oskamatust tegelikkusega toime tulla. „Vabariik” on kull eelkoige satiiriline romaan nuudisaja akadeemilistest ringkondadest, kuid kasitleb ka pettust ja enesepettust, armastust ja leina, ajalugu kui teaduse ja loomingu alusmaterjali. Joost de Vriesi (snd 1983) on nimetatud uheks oma polvkonna andekamaks kirjanikuks. „Vabariigi” eest palvis ta Flandria Gouden Boekenuili (Kuldse Raamatuookulli) auhinna. Ta on kirjutanud veel kaks romaani („Clausewitz” ja „Vanad meistrid”) ning esseekogu „Malestused voitlustest”, kus kusib muu hulgas, kas iroonia on meie ajastu haigus, eriti kirjanduses. „Vabariik” on selle teema ilukirjanduslik tootlus.
Minu Louna-Aafrika Vabariik. Katse-eksitusmeetod Minu Louna-Aafrika Vabariik. Katse-eksitusmeetod

Автор: Gertrud Talvik

Год издания: 

Ma olin alati minekuvalmis. Ajasin mingi seletamatu „paris elu“ jalgi nagu verekoer. See jaht viis mind peale keskkooli loppu Louna-Aafrika vabariiki. Hakkasin Kaplinna ulikoolis biokeemiat ja hiina keelt oppima ning asusin oma arust maailma malaaria kaest paastma. Viis aastat hiljem oli elu, mida ma enda meelest jahtisin, hoopis minu kinni puudnud…Ma elasin riigis, kus must ja valge ei tee kokku halli, kus rass teeb inimese eest otsuseid, kus ei jagu elektrit ega vett ja kus president pole koolis kainud. Ma elasin kohas, kus kohtuvad India ja Atlandi ookean, rikkus ja puruvaesus ning kus minevik ja tulevik veavad vasimatult vagikaigast.Louna-Aafrika on mind lainetega rannale loopinud ja siis tagasi hoovusesse kiskunud. Ta on nagu elujanus nooruk, kes kahetseb teismeeas tehtud ulakusi ja peidab habiga oma diskrimineerivaid tatoveeringuid. Ta on metsikult ilus ja vaba, tal on meeletult palju pakkuda, aga tal on ka oma varjukuljed.

Veinijuht. 6. osa. Louna-Aafrika vabariik Veinijuht. 6. osa. Louna-Aafrika vabariik

Автор: Urvo Ugandi

Год издания: 

Urvo Ugandi on uks Eesti esisommeljeedest. Veinijuhi eraamatute sarjas tutvustab ta luhidalt ja lihtsalt koiki olulisemaid veinimaid. Selles raamatus tuleb juttu Louna-Aafrika veinikultuurist.