Найти книгу: "Tagamaa"


Tagamaa Tagamaa

Автор: Martin Algus

Год издания: 0000

Martin Alguse novellikogu koosneb kumnest loost, mille tegevus toimub peateedest korvale jaaval tagamaal. See on uks omamoodi rannak labi saja-aastase perioodi kuni tanapaevani, kus iga lugu leiab aset meile olulisel ajahetkel, aga seda koike tagamaa varjulistes nurkades, kuhu suured ajaloosundmused ulatuvad vaid kauge kajana kusagil voorte taga.
Esiplaanil on inimene ja loodus. Suvepaikeses voi pakases kukitavates majakestes, kulades, poldudel ja metsadeski sunnib ootamatuid kohtumisi ja kokkuporkeid, tundmusi ja aratundmisi. Tagamaa lopsakas rahus vareleb midagi urgset ja salaparast, mille taustal joonistub valja inimloomus oma armetus voi ulevas, koomilises voi traagilises ebataiuses – ja olgu see loomus lopuks milline tahes, see paneb igal juhul kaasa elama.
Tagamaa lood viivad meid muuhulgas kolmekumne kuuenda aasta suvesse, Teise Maailmasoja keerisesse, stalinlike repressioonide keskele, kolhoosiaega, olumpiaaega, taasiseseisvumise metsikusse varakapitalismi ja mujalegi. Moned motiivid ja tegevuskohad lasevad erinevate juttude taga aimata uhte suuremat ja sidusamat paika, milleks vast ongi meie maa ja meie aeg.