Найти книгу: "Valguse aastad"


Valguse aastad Valguse aastad

Автор: Elizabeth Jane Howard

Год издания: 0000

Elizabeth Jane Howard (1923–2014) on inglise kirjanik, kes peamiselt malestuste pohjal oma suguvosast kirjutas viieosalise Cazalet’ perekonna kroonika, mis toi talle plahvatusliku kuulsuse kogu ingliskeelses maailmas. Raamatuid muudi miljonites eksemplarides, BBC tegi loo alusel menuka teleseriaali, autorist sai elav klassik. Viiest romaanist esimene, „Valguse aastad”, ilmus 1990. Raamatu sundmustik hakkab hargnema Londonis aastal 1937 ning kandub kohe seejarel ka Sussexi krahvkonda, suguvosa maakodusse. Kolme venna – Hugh’, Edwardi ja Ruperti – lapsepolvekodu Home Place on koht, kus nad koos oma naiste, laste ja kulalistega veedavad pealtnaha muretuid joulu- ja suvevaheaegu. Onnelikule pealispinnale vaatamata voib juba raamatu esimestest lehekulgedest peale hoomata pereliikmete muresid, hirme ja ebakindlust. Kaesoleva romaaniga algav Cazalet’ perekonna kroonika on pohjalik kasitlus Inglise keskklassi elust enne ja parast Teist maailmasoda. Autor pakub lugejale voimalust monda aega oma tegelaste seltsis elada, saada osa nende arutlustest – ka teemadel, millest veel suhteliselt hiljuti palju ei raagitud.
Wilhelm Meisteri rannuaastad Wilhelm Meisteri rannuaastad

Автор: Johann Wolfgang von Goethe

Год издания: 

None

Kristiani teismeaastad Kristiani teismeaastad

Автор: Juha Vuorinen

Год издания: 

„Kristiani noorusaastate” jarjes pannakse kiiver pahe ja kihutatakse aastasse 1984. Kristian on korvuni armunud ja peaks sugisel gumnaasiumi minema… Aga mida kuradit teeb ta siis isikliku kutsega homodiskol? Kus tutvub ta joomahullu-saaga legendaarse Pisi-Juhaga? Ja mis ajab terve Pesoste pere otseteed Karuperse? See on Kristiani tanapaeva apokalupsis. Porgulike illustratsioonide eest vastutab Pastori Karme.

Kristiani noorusaastad Kristiani noorusaastad

Автор: Juha Vuorinen

Год издания: 

Juha Vuorineni kolmandast raamatust saab lugeda, millised algjoud on vorminud vahel hapra, vahel lihtsameelse, kuid alati ausa looduslapse ehedat iseloomu. Kellele kaotas Kristian suutuse ja miks? Kas Kristian oli 80. aastate alguses diskopepu, futumees voi punkar?

Pohjavalguse tutar Pohjavalguse tutar

Автор: Jack London

Год издания: 

Lugu kogumikust “Valge mehe tava”

Venemaa: valguses ja varjus Venemaa: valguses ja varjus

Автор: Marko Mihkelson

Год издания: 

„Venemaa: valguses ja varjus“ annab ulevaate viimase kolmekumne aasta poordelistest sundmustest Venemaal. Moistmaks paremini tanaseid sundmusi, leiab lugeja viiteid poliitiliste traditsioonide kujunemisloole Venemaal.Autor Marko Mihkelson on Riigikogu liige, kes aastatel 1994-97 oli Postimehe Moskva korrespondent ning hiljem Balti Venemaa Uurimise Keskuse juht. Ta on raamatusse sulandanud oma vaatenurga Venemaa moistmiseks, kasutades selleks ka arvukaid intervjuusid naaberriigi elu mojutanud inimestega.Raamatule on kirjutanud eessona Vene dokumentalist Andrei Nekrassov, kelle filmograafia tuntumaid filme on Vene-Gruusia sojast raakiv “Vene oppetunnid”.