Найти книгу: "Пригоди «Сліпучого»"


Пригоди «Сліпучого» Пригоди «Сліпучого»

Автор: Джек Лондон

Год издания: 1902

До збірки творів Джека Лондона увійшли повісті «Пригоди “Сліпучого”» (1902), «Звір Предковічний» (1913) та «Перед Адамом» (1907). Герої творів – представники різних прошарків суспільства, яких поєднує готовність кинути виклик установам, якщо ті ставлять під сумнів добро і справедливість, і відстоювати свою честь і гідність за будь-яких обставин. Джо Бронсон – 15-річний син успішного бізнесмена із Сан-Франциско – тікає з дому, щоб випробувати себе у дорослому житті. Три дні пригод цілком змінили його ставлення до людей. Пат Глендон-молодший – боксер-чемпіон – виступає проти маклерських махінацій, що супроводжують боксерські змагання і перетворюють спорт із чесної боротьби на джерело збагачення.
Колекцiя пристрастей, або Пригоди молодої українки Колекцiя пристрастей, або Пригоди молодої українки

Автор: Наталья Сняданко

Год издания: 

На вас чекає колекція пристрастей, що їх зібрала дівчина «з порядної галицької сім’ї» в період свого дорослішання. Крім банальних пристрастей по-українськи та по-російськи, ви познайомитесь з екзотичними – по-італійськи та по-німецьки, не кажучи вже про пристрасті аристократичні. Кожного разу дівчина намагається зрозуміти – пристрасть це чи кохання? А чи зможете ви відрізнити пристрасть від кохання, то вже ваша справа.

Пригоди Тома Сойєра Пригоди Тома Сойєра

Автор: Марк Твен

Год издания: 

Книжка «Пригоди Тома Сойєра», написана в 1875 році. У цьому творі Марк Твен детально описав своє дитинство в портовому Ганнібалі. Том Сойєр – це власне сам Марк Твен, а в тітці Поллі, яка його виховала, можна впізнати матір автора. Читаючи книжку про Америку тих років, легко розуміємо, в яких умовах виховувався Марк Твен, в які ігри грав та про що мріяв. Героями книжки є Том Сойєр і Гекльбері Фінн, 12-річні хлопчаки, мешканці маленького провінційного американського містечка Сент-Пітерсберг. Вони не люблять ходити до школи , а воліють жити насиченим вуличним життям, вміло ухиляючись від проблем та повчань дорослих. Авантюрист Том відкриває читачам книжки найважливіший закон життя: від будь-якої роботи можна отримати задоволення, якщо змінити ставлення до неї. Усі пам’ятають епізод із фарбуванням паркану? Хто ще міг би перетворити цю тітчину кару на відпочинок із дивідендами? Тільки Том Сойєр! За цю нецікаву для нього роботу він завдяки своєму розуму та кмітливості отримав скарби всіх навколишніх дітлахів і щиро-здивовану подяку тітки. А як хитро вдалося йому отримати в подарунок Біблію за найкраще знання цієї книги, хоча він навіть не відкривав її, а ще прочитайте про інші його витівки, за які він завжди виходив сухим із води. Бути щасливим, бути оптимістом, попри всі життєві негаразди – це великий талант, бо не можна навчити бути щасливим. А Том власноруч будував своє життя, своє щастя, свої пригоди. Хто з нас міг дозволити собі в дитинстві насправді стати піратом? А Том і його друзі наважились! Вони викрали чужий пліт і кілька днів провели на Джексоновому острові, на Міссісіпі – з багаттям, зі свинячою смажениною та кукурудзяними хлібцями. І навіть не думали повертатись у цивілізований світ. А для чого? Марк Твен не обтяжує свого читача мораллю. Не навчає, як жити та що робити, адже, щоб отримати справжнє задоволення від життя, треба просто цим життям насолоджуватись, не зважати на стереотипи та нав’язаний іншими стиль життя. І кожен читач у цій книжці знайде щось для себе. Якусь просту істину, що полегшить життя і змінить ставлення до нього.

Пригоди бравого вояка Швейка Пригоди бравого вояка Швейка

Автор: Ярослав Гашек

Год издания: 

Увазі читачів пропонується безсмертний твір Я.Гашека «Пригоди бравого вояка Швейка», який є одним із перших антитоталітарних романів у світовій літературі. Персонажі роману показані на тлі суспільних процесів, викликаних Першою світовою війною. Кмітливий, дотепний та по-житейському мудрий солдат Швейк щасливо виплутується з усіх пригод, які випадають на його долю. Ця редакція є спробою нового прочитання роману з позиції сьогодення. В тексті усунуто недоречності попередніх редакцій, пов’язані із специфікою лексики оригіналу (усунуто певні купюри тощо).

Життя і дивовижні пригоди Робінзона Крузо Життя і дивовижні пригоди Робінзона Крузо

Автор: Даниэль Дефо

Год издания: 

Одна з найвідоміших пригодницьких книг у світі – «Робінзон Крузо» – розповідає про дивовижні пригоди моряка, чий корабель затонув серед моря. Волею долі він був викинутий на берег безлюдного острова і провів багато років, борючись за своє виживання. Книга була написана Даніелем Дефо на основі реальних подій і служить прекрасним прикладом могутньої волі людини до життя, яка допомогла йому облаштувати свій побут і заново зробити безліч відкриттів, більшість з яких людство вже вчинило багато століть тому, але без яких життя людини немислиме.

Пригоди барона Мюнхгаузена Пригоди барона Мюнхгаузена

Автор: Рудольф Эрих Распе

Год издания: 

У цій книжці зібрані дивовижно правдиві оповіді про фантастичні пригоди вигадника й веселуна барона Мюнхгаузена. Його невимовно смішні історії поліпшать настрій та поведуть читачів у світлий і щасливий світ невтримної фантазії.