Найти книгу: "Oled paremat vaart"


Oled paremat vaart Oled paremat vaart

Автор: Maria Lepmaa

Год издания: 0000

Kerstin on tugev isiksus, kes ihkab elada vabana ja votta elult, mis votta annab. Ta ei moista naisi, kes puhenduvad perele ja jatavad oma elu elamata. Kerstin arvab, et elu on elamist vaart uksnes siis, kui saab teoks teha unistusi ja elada oma soovidele vastavalt. Ta ei usu, et unistusi on voimalik teostada ka laste korvalt, kuna lapsed nouavad tema arvates uhelt naiselt liiga palju aega ja puhendumist. Eluohtul tagasi vaadates teeks Kerstin paljugi teisiti, kuid siis on juba hilja …
Morva vaart Morva vaart

Автор: Peter Swanson

Год издания: 

Kattemaksu on harva serveeritudkulmemalt kui Swansoni suureparases ponevusloos. Nugaterava kirjutamisstiiligalahkab Swanson kulmaverelise kurjuse olemust. Muserdavat lopplahendust oskavadvahesed oodata. – Publishers Weekly Kulmavarinaid tekitav jahupnotiseerivalt ponev… tegemist voib olla uue klassikuga.– Lee Child Riukalik psuhholoogiline ponevik, millest ei puudu seks, petmine ja juhuslik kohtumine,mis viib morvani. See on Patricia Highsmithi klassika „Voorad rongis” kaasaegne versioon. Autor on varem kirjutanud tunnustatud romaani „Tudruk, kel sudameks kell”. LondonistBostonisse lennates kohtub Ted Severson vapustava Lily Kintneriga. Martiinit juues mangivad voorad mangu, milles jutustavad intiimseid uksikasju oma elust.Vallatu vestlus Tedi ja Lily vahel votab sootuks teise suuna, kui Ted naljaga pooleks vaidab, et tahaks oma naise ara tappa. Mehe ullatuseks pakub Lily talle oma abi. Bostonis solmivad Ted ja Lily kummalise kokkuleppe ja arutavad viise, kuidas Ted oma abielust paaseks. Ent ka Lilyl on sunge minevik, mida ta Tediga ei jaga. Kui Ted hakkab Lilysse armuma, hakkab ta muretsema, et nende plaani norgad kohad voivad neile saatuslikuks saada. Jarsku on molemad tommatud vaga ohtlikku kassi-hiire mangu, millest kumbki ei pruugi eluga valja tulla. Hitchcockoleks sellest suureparase filmi teinud. – Fort Worth Star-Telegram

De Noordwestelijke Doorvaart De Noordwestelijke Doorvaart

Автор: Roald Amundsen

Год издания: 


Narratiiv ja numbrid. Lugude vaartus aris Narratiiv ja numbrid. Lugude vaartus aris

Автор: Aswath Damodaran

Год издания: 

Kuidas saab ettevotte, mis pole kunagi kasumit teeninud, olla vaart miljardeid dollareid? Miks moned idufirmad meelitavad ligi suuri investeeringuid ja teised mitte? Aswath Damodaran on finantsprofessor ja kogenud investor ning ta vaidab, et loo voim on see, mis ettevotte vaartust peamiselt mojutab. Kui lisada nn liha luudele (ehk lugusid arvudele) siis veenab see isegi koige ettevaatlikumaid investoreid riskima. Aris on olemas jutuvestjad, kes punuvad veenvaid lugusid, ja numbriinimesed, kes koostavad sisukaid mudeleid ja aruandeid. Damodaran vaidab, et need molemad pooled on eduks vajalikud, kuid ainult nende kahe kombineerimine loob arile vaartuse ja aitab seda hoida.Aswath Damodaran oli ka 2018. aasta Nordic Business Forumi uks peaesinejaid.

eep Aaviksoo: eep Aaviksoo: "Motted pole midagi vaart, kui sa neid ellu ei vii

Автор: Siim Semiskar

Год издания: 

Podcastis “Edu Valem” kais viimati kulas endine korvpallur ja poliitik, pikaaegne tippjuht ning praegu coach’ina tegutsev Peep Aaviksoo. Enam kui tunni pikkuse vestluse tulemusena jai tunne, et vahemalt sama pikalt oleks voinud veel erinevatel teemadel arutada, kuna Aaviksoo poolt pudenes kogu vestluse valtel pidevalt erinevaid tarkuseteri.
Kuigi lihtsad ja kergesti arusaadavad, tasub Aaviksoo erinevatele motetele korraks peatuma jaada ja moelda, kas ma ise kaitun selliselt. Moned naited: “Motted pole midagi vaart, kui sa neid ellu ei vii”, “Ebaedust opid oluliselt rohkem kui edust”, “Ebaonnestumine on okei, aga kui sa sellest ei opi, siis see pole okei” ja “Tahan ohtul magama minnes olla targem kui hommikul argates.”

Vaartusinvestori taskuraamat Vaartusinvestori taskuraamat

Автор: Christopher H. Browne

Год издания: 

Leidub kuhjaga toendeid, et just vaartusinvesteerimine toob pika perioodi jooksul turu keskmisest parema tootluse. Ometi tunnistavad vaartusinvesteerimise pohimotteid vahesed investorid ja professionaalid. Monedel hinnangutel koigest 5–10%. Vaartusinvesteerimine nouab arusaamist uksnes moningatest pohimotetest, mis on moistetavad igale keskmiselt intelligentsele inimesele. Asja tuum seisneb selles, et vaartpabereid tuleb osta nende seesmisest vaartusest odavamalt. Teisisonu, ostetakse ettevotte fundamentaalse vaartuse, mitte aktsiaturul toimuva mollu jargi. Miks on siis vaartuspohine investeerimine nonda ebatavaline? Browne kahtlustab, et kusimus on temperamendis. Turu kapriise arvestades ei saa kunagi ette naha, kas aktsia vaartust hakatakse tunnistama nadala, kuu voi aastate parast. Paljudel pole aga sellist kannatust. Ihatakse kiiret meelehead voi teiste heakskiitu. Kuid just enamuse kohklus loob vahemusele voimaluse, on Browne veendunud. „Vaartusinvestori taskuraamat“ on suureparane teejuht, mis teeb vaartusinvesteerimise pohimotted puust ja punaseks. Oma ala toelise praktiku poolt kirja pandud ajatu klassika selgitab, kuidas aktsiate vaartust hinnata ning selle pohjal oma lopsakat portfelli ules ehitada.
Raamatu valjaandmist toetasid LHV ja Admiral Markets. 216 lk