Найти книгу: "Reamees Mursupuu seiklused"


Reamees Mursupuu seiklused Reamees Mursupuu seiklused

Автор: Mart Saar

Год издания: 0000

Seiklusraamat teismelistele poistele
„Reamees Mursupuu seiklused“ on lugu sellest, kuidas uks teismeline poiss nimega Erki on sunnitud arenema meheks. Uhel tavalisel paeval lebotab ta omale tuupilisel kombel rannas, kuid avastab end jargmisena hoopis Soome lahelt. Erkist saab hulpiv merehadaline ja ta on sunnitud voitlema iseenda elu eest. Vastaseid on igasuguseid ning neid varitseb nii taevast kui merest. Nende seas ka hiiglaslik meremadu, kes Laanemere sugavikes redutab ning viimaks noormehe armastatu roovib. Sattudes aga uksikule saarele ja saades eriuksuslastele kohase valjaoppe, kujuneb Erkist reamees Mursupuu. Oma mehistumise teekonnal leiab ta metsikuid sopru, seisab moraalsete dilemmade ees ning votab viimaks ette ka selliseid missioone, mida keegi temalt oodata ei oska.
Kesklinn.  Eesti politseiniku uskumatud seiklused 1990-ndate Tallinnas Kesklinn. Eesti politseiniku uskumatud seiklused 1990-ndate Tallinnas

Автор: Paul Kass

Год издания: 

Seda teost voib nimetada ilukirjanduslikuks olukirjelduseks 1990-ndate alguse Eesti Politseist, sest juhtunud sundmustele on lisatud nii detaile kui vurtsi ning reaalsed inimesed on kokku sulatatud ning siis erinevate karakteritena lahti kirjutatud. Paljugi toimuvast tundub tanapaeval taiesti uskumatu. Kuid lugedes ei tohi unustada, et vaatamata koigile lollustele ja puussepanekutele tegelesid nood 20-aastased poisid iga paev kuritegude lahendamisega ning teenisid sellega Eesti Vabariiki.

Tagasitee koju. Kaarli ja Jette seiklused vorgus Tagasitee koju. Kaarli ja Jette seiklused vorgus

Автор: Tiia Konnussaar

Год издания: 

Kaarel ei taha eriti koolis kaia, kuid ta armastab hullupoora arvutimange mangida ja tema suurim soov on saada rikkaks. Siis ostaks ta endale uue arvuti ja koige vingema nutitelefoni ja… Ootamatult laheb tema soov taide. Kaarel satub kummalisse arvutimangu, kus ta kohtab halli vanakest, Tuuleema ja teisi metsaasukaid. Loodusjoud lubavad aidata poisil tagasi koju paaseda, kui ta taidab kolm ulesannet. Koik see pole aga sugugi lihtne. Kaarlit ja tema sopru ootavad ees uued eksirannakud interneti lopututes avarustes. Ponev ja hoogne lugu nii poistele kui ka tudrukutele sellest, kui tahtsad on tegelikult head sobrad, kodu ja ema kupsetatud praanikud.

Yendi. Vlad Taltose seiklused Yendi. Vlad Taltose seiklused

Автор: Steven Brust

Год издания: 

Vlad Taltos on sarkastiline ja paranoiline palgamortsukas, kes elab Dragaera-nimelises maailmas, mida asustavad peamiselt pika elueaga volurid, kes on usna osavad ka surnute elustamisel. Dragaera maailmas kaib pidev vastasseis inimeste ja Dragaera volurite vahel – inimesed on alla surutud ja polatud, mistottu on ka Vlad palgamorvari karjaari valinud – et tappa dragaeralasi.Selles loos on Vladil tegemist salakavala voluriga, kes kuulub Yendi Kotta. Yendi ehk liivamao jargi nime saanud koja volurid on osavad intriigipunujad, kes Vladile ja tema sopradele paris palju probleeme tekitavad.*** Mu vanaisa hoiatas mind Ida vehklemist opetades, et ma ei laseks end varjudest eksitada. Vastasin: “Noish-pa, Impeeriumi laheduses pole varje…”“Ma tean, Vladimir, ma tean. Ara lase end varjudest eksitada. Keskendu eesmargile.”“Jah, Noish-pa.”Ma ei tea, miks see mulle just siis pahe tuli.Joudsime Malaki ringile ja poorasime seal paremale. Olin vaenlase territooriumil. See nagi valja tapselt nagu kodu.

Taltos, Vlad Taltose seiklused Taltos, Vlad Taltose seiklused

Автор: Steven Brust

Год издания: 

Vlad Taltos on noid ja palgamorvar, kes elab Dragaera-nimelises maailmas, mida asustavad peamiselt pika elueaga volurid. Dragaeras kaib pidev vastasseis inimeste ja volurite vahel – inimesed on alla surutud ja polatud, mistottu on ka Vlad palgamorvari karjaari valinud – et tappa dragaeralasi. „Taltos“ on ajalises jarjekorras koige esimene Vlad Taltose lugu, milles ta tutvub veidi ennasttais Dragaera aadliku isand Morrolaniga, labinageliku ja kergesti vihastava leedi Alieraga ning aastatuhandete vanuse ebasurnu, Dzuri mael elava salaparase voluri Sethra Lavode’iga. Vlad hakkab moistma, et neil on teda millegiparast hadasti vaja, ja leiab end ootamatult aarmiselt ebamugavatest paikadest. Kuid ta ei satu neisse uksi.

Noore loodusuurija seiklused Noore loodusuurija seiklused

Автор: David Attenborough

Год издания: 

Raamatus „Noore loodusuurija seiklused“ tutvustab armastatud loodusfilmide tegija David Attenborough oma nooruspolve loomakogumisretki, mille eesmark oli puuda Londoni loomaaiale haruldasi loomi ning teha sellest BBC jaoks filme ja telesarju. Esimene retk viis Guyanasse suur-sipelgaogija, teine Indoneesiasse komodo varaani ja kolmas Paraguaysse voolase jarele, kuid muidugi tutvuti igal reisil ka paljude muude isearalike loomadega. „Noore loodusuurija seiklused“ on kirjutatud Attenborough’le omase sarmi ja huumoriga ning varustatud hulga toonastelt retkedelt parit fotodega.