Найти книгу: "Pagulusse. Lugu elust, sojast ja rahust"


Pagulusse. Lugu elust, sojast ja rahust Pagulusse. Lugu elust, sojast ja rahust

Автор: Elin Toona Gottschalk

Год издания: 2013

1944. aastal said Liki ja Elin Toonast ning Ella Ennost paadipogenikud nagu paljudest eestlastest, sel hetkel perest juba lahus olnud isa jai Eestisse. Raamat konelebki lapsepolvest Haapsalus, teekonnast ule mere, joudmisest Saksamaale, soja viimasest hirmsast aastast Saksamaal kesk pommitamisi ja ohte ning hilisemast pagulaselust Inglismaal, tehes ranka tood ning voideldes vaesusega. Niisamuti Elini ema sudikusest perekonna juhtimisel labi sojakeerise, kuid eriti vanaema vankumatust armastusest ja hoolest, mis rangas lapsepolves oli Elinile alati toeks. See on karm ja aus, samas sudamlik ja liigutav lugu neist rasketest aastatest, teise polvkonna pagulaste probleemidest voorsil ja lopuks pogusamalt ka koju tagasi joudmisest hulk aastaid hiljem, vabas Eestis. Elin Toona (Elin-Kai Toona Gottschalk) on sundinud 12. juulil 1937. aastal Tallinnas ning kasvanud ules Haapsalus, peamiselt vanaema Ella Enno ja tadi hoole all. Ta on luuletaja Ernst Enno lapselaps. Elin Toona ema Liki Toona ja isa Enn Toona olid naitlejad. Saatus viis Elin Toona lopuks Ameerikasse, Floridasse, kus ta ka praegu elab ja kirjutab. Elin Toonalt on raamatuid ilmunud nii inglise kui ka eesti keeles, paguluses ja ka Eestis. Romaani „Puuingel” eest sai ta 1966. aastal Kanadas asuva Henrik Visnapuu Fondi valja antava Henrik Visnapuu kirjandusauhinna. Ta on Valgetahe V klassi teenetemargi omanik.
Hofbelustigungen unter Peter dem Grossen Hofbelustigungen unter Peter dem Grossen

Автор: Александр Осипович Корнилович

Год издания: 

Примечание: Придворные увеселения при Петре Великом.

Lugemik Ferenc Liszti elust ja isiksusest Lugemik Ferenc Liszti elust ja isiksusest

Автор: Urmas Bereczki

Год издания: 

Ferenc Liszti elu ja isiksust kasitlev tekstivalimik.

Stseene boheemlaselust Stseene boheemlaselust

Автор: Henri Murger

Год издания: 

Romaan on eelkoige tuntud mitme kuulsa lavateose alustekstina, nende hulgas Leoncavallo ja Puccini ooperid “Boheem”, I. Kalmani operett, uuemal ajal ka samateemaline muusikal. Teos pohineb autori noorpolveaastatel Pariisis, kus ta algaja kirjanikuna vireles arklikorteris, kaaslasteks samasugused noored boheemlased, kes kutsusid end veejoojate klubi liikmeteks, kuna neil polnud raha veini ega toidu jaoks.

Kunkarahvas. Poorane jant eestlaste elust Kunkarahvas. Poorane jant eestlaste elust

Автор: Margus Sanglepp

Год издания: 

Humoorikas raamat aaremaalt parit lihtsast, idealistlikust ja rikkumatust maapoisist Toomas Tartanjanist, kes randab labi riigi pealinna onne otsima, kohates oma teel uskumatuid tegelasi, kellesuguseid on tanapaevalgi terve Eesti tais.

Stseene meie elust Stseene meie elust

Автор: Johanna Reeds

Год издания: 

Lesestunud Saral pole uutes suhetes onne ja ta jouab jareldusele, et toeline armastus saab inimesele osaks vaid korra elus. Seda hetkeni, kui naabermajja kolib arritav, kuid samas vastupandamatult ligitombav Norman, kes lisaks koigele otsib endale uheks ohtuks fiktiivset abikaasat.