Найти книгу: "Armastuse gravitatsioon"


Armastuse gravitatsioon Armastuse gravitatsioon

Автор: Sara Stridsberg

Год издания: 0000

Romaani keskne tegevuspaik on Rootsi tuntuim vaimuhaigla Beckomberga, mille eraldatud ja ebaisikulisse olustikku on autor oskuslikult poiminud uhe perekonna loo. Sel moel on ta andnud raviasutusele inimliku nao. Teose peategelased on ravil viibiv tundliku loomuga alkohoolik ja tema tutar. Autor kasitleb tutre armastust isa vastu ja puudeid temani jouda, alguses lapseeas, hiljem noore naise ja emana teda moista. See lugu raagib unistusest hoida valguse kaes kedagi, kes ei ole tahtnudki seal olla, soovist kinni puuda see, kes tahab vabalt langeda. Paljutahulise romaani ebatavaliste tegelaskujude kaudu mangib autor mottega vabadusest ja selle piiramisest, haigusest ja normaalsusest. Kaunis loodusmiljoos asuv haigla omandab Stridsbergi sule labi peaaegu muutilise mootme. Tegelaste eluraskustest ja tegevuspaiga alateadvuslikust sungusest hoolimata on teose meeleolu pigem helge ja inimlik.Sara Stridsberg (snd 1972) on uks Rootsi nuudiskirjanduse saravamaid esindajaid. Tema keel on omanaoline ja Rootsi kirjanduses erandlik. Just see luuriline ja elegantne, uhtlasi karge ja lihtne valjenduslaad kujundab romaani eripalgelistest tegelaskujudest ja sundmustest harmoonilise terviku ning toob esile autori tohutu empaatiavoime. 2016. aastal valiti Stridsberg Nobeli kirjandusauhinda jagava Rootsi Akadeemia 13. liikmeks.
Armastuse otsus Armastuse otsus

Автор: Barbara Cartland

Год издания: 

Astara, kelle maadeuurijaist vanemad hukkusid maavarinas, on rahvusvaheliselt tuntud rikka Sir Roderick Worfieldi hoolealune. Kulastades parast neiu koolilopetamist Pariisi, ostavad nad Johann van Aacheni maali «Parise otsus».See annab Sir Roderickile motte lasta Astaral valida oma kolme vennapoja seast endale abikaasa, kellele ta jagaks onu suurt varandust ja maavaldusi.

LasseMaia detektiiviburoo. Armastusemoistatus LasseMaia detektiiviburoo. Armastusemoistatus

Автор: Martin Widmark

Год издания: 

Vallebys peetakse armastusefestivali. Linnakese elanikudmusitavad uksteise voidu ja korraldavad linnavaljakul tantsuvoistluse, milletulu laheb vaesuses elavate laste huvanguks. Ent festivali lopus juhtub niimondagi kummalist: poodium kukub kokku ja valgus kustub. Raakimata sellest,et raha laheb kaotsi …

Kehakeel armastuses ja flirdis Kehakeel armastuses ja flirdis

Автор: Ulli Kukumagi

Год издания: 

Suurparane raamat enda teadmiste taiendamiseks kehakeelest ning psuhholoogiast armastuse ja flirdi kontekstis. Erinevalt tavaparastest kehakeelt kasitlevatest valjaannetest, illustreerib kaesolevat teost ule 70 erineva pildi, millele on lisatud kommentaarid fotodel olevate isikute kehakeele kohta. Lihtsalt ja ponevalt kirjutatud teos, mille abil enda teadmisi taiendada, meid koiki koige enam puudutava tunde – armastusega seonduvas.
Ulli Kukumagi on aastaid opetanud kehakeelt ja kommunikatsiooni ning valetamise tuvastamist. „Keha ja alateadvus reageerivad esimesena. Alles seejarel jouame motete ja tegudeni,“ iseloomustab autor inimkaitumist. "Kehakeel paljastab ka peidetud tunded.“

Voidusoit armastuse nimel Voidusoit armastuse nimel

Автор: Barbara Cartland

Год издания: 

Valismaailm ei ole Alita Langi, kes elab oma onu hertsog Langstone'i lossis, kunagi nainud. Tegelikult ei teata tema olemasolustki. Neiu ainus hobi on hobused, kelle eest ta hoolt kannab ning kes teda, armetute roivastega ja hoolitsemata tallineiut, siiralt armastavad. Uhel paeval, mil ta hertsogi jahihobused privaatsele voistlusrajale viib, et lasta neil ule tokete hupata, kohtub ta ameerika miljonari Clint Wilburiga, kes ostis hiljuti ara naabermoisa. Kuidas Clint puuab panna Alitat oma saladust avaldama, kuidas neiu riskib onu vihaga, ilmudes etendusele, mille ameeriklane annab kahe kuulsa Gaiety teatri esileedi auks, ning kuidas Clint jouab lopuks tallitudruku saladuse jalile, sellest jutustabki Barbara Cartland oma romaanis.

Armastuse vang Armastuse vang

Автор: Barbara Cartland

Год издания: 

Nuneatoni hertsogi vennatutre Sorilda elu muutub valjakannatamatuks, kui tema onu abiellub noore lesega. Tanu noorele hertsoginnale tunneb Sorilda ennast onu lossis nagu vang. Hertsoginna sunnib Sorildat kandma naotuid riideid ning vallandab sudametult truusid majateenijaid, kelle seltsis Sorilda ules oli kasvanud. Onnetu ja uksildane Sorilda leiab lohutust ratsutamisest.Kui ta uhel hommikul Winsfordi krahvi tallide poole ratsutab, pole tal veel aimugi, et peagi saab temast armastuse vang.