Найти книгу: "Munast sundinud kuningatutar"


Munast sundinud kuningatutar Munast sundinud kuningatutar

Автор: Friedrich Reinhold Kreutzwald

Год издания: 0000

Armastusest sundinud Armastusest sundinud

Автор: Barbara Cartland

Год издания: 

Leedi Marcia Woode, Grateswoode?i krahvi ilus, kuid kangekaelne tutar, on otsustanud, et ta ei abiellu isa soovil Roux? hertsogi Armond?iga. Aga kui ta on sunnitud hertsogiga kohtuma, avastab ta, et ka mees on niisama kangekaelselt abiellumise vastu, kuna ta meelitati kunagi abiellu naisega, kes oli vaimuhaige.

Harrana sundinud Harrana sundinud

Автор: Agu Takis

Год издания: 

Saksa okupatsioon, Vene okupatsioon, noukogude aeg, sojavaeteenistus vaga karmide tingimustega vangilaagris Uuralites, tagasipoordumine Hiiumaale – see raamat on lugu uhe tegusa, 3. juunil 1940.aastal Hiiumaal sundinud mehe elust. Takis kirjelab raamatus ehedalt kolhooside ja sovhooside moodustamise perioodi, parseldamist ja nihverdamist, erinevate mentaliteetide porkumist. Kuidas koik keerles rahateenimine, naiste ja veel kord naiste umber. Takis meenutab ka oma sagedasi Venemaa visiite – et saada kalurikolhoosile mingisugune hea masin, tuli omakorda Venemaale midagi viia ning alati ka otsustajaid „moosida“. Suurest jahi-ja kalakirest, suurest-suurest loomaarmastusest ning pisaratest, kui uks jahimees sea asemel tema laika maha lasi – esimesed laikad toi Eestisse just raamatu autor. Raamatu uks haaravamaid peatukke kirjeldab ka Eesti esimese jaatee ehitamist , mille uheks rajajaks Takis oli. Selle tegemisel tuli oppida omaenese teadmistest, sest kellegi kogemustest oppida polnud – uks suur veok vajuski labi vastrajatud jaatee, mida siis pea terve oopaev vintsidega 15 meetri sugavuselt jaale tagasi sikutati. Raamat jouab valja esimeste kooperatiivide tekkeaega, aega, kui hakkas paistma vabaduse kiir. Raamatusse tuleb ka nukraid noote, kui autor naeb made “arastamist” ning mure pere ja laste parast – sest arstid panid karmi diagnoosi....

Kuningapoeg ja kuningatutar Kuningapoeg ja kuningatutar

Автор: Matthias Johann Eisen

Год издания: 

Raamat raagib huvitava loo kuningast ja kuningannast, kes elasid muidu onnelikku elu, kuid igatsesid endale vaga jarelkasvu. Targa abiga saadigi varsti parija, kellesugust polnud aga enne nahtud. Kuningapoeg oli aaretult tugev ja kartmatu, ta otsis igast paevast seiklusi ja valjakutseid. Poeg laks vaatamata ema palvetele laia ilma randama, et otsida endale vaarilist vastast, kellega joudu katsuda. Mis kuningapoja reisil juhtus ja kas ta ka onnelikult koju tagasi joudis, lugege juba muinasjutust.

Tark kuningatutar Tark kuningatutar

Автор: Matthias Johann Eisen

Год издания: 

Raamat toob teieni kaks toredat muinasjuttu. Matthias Johann Eiseni muinasjutt „Tark kuningatutar” raagib jutukast ja ninakast printsessist, kes laheb naiseks ainult sellisele mehele, kes ta jutuga ara voidab. Juhan Kunderi „Ilus minia” jutustab aga loo kolmest vennast, kes isa paranduse parast voistlema hakkavad ning kauneima sargi, maitsvaima leiva ja ilusaima minia koju tooma peavad. Kes vendadest voidab ning kelleks muutub madu, saate lugeda juba raamatust.

Toestisundinud lugu Pinocchio ninast Toestisundinud lugu Pinocchio ninast

Автор: Leif G.W. Persson

Год издания: 

See romaan on kuri muinasjutt taiskasvanud lastele. See raagib uhest teisest muinasjutust, nukust, kelle nina hakkab pikemaks venima niipea, kui ta valetab. See on ka lugu, mis seob omavahel tsaar Nikolai II, Sir Winston Churchilli, president Vladimir Putini ja kriminaalkomissar Evert Backstromi. Kui neid ei oleks olnud, siis ei oleks ka seda lugu. Luhidalt oeldes on tegu toestisundinud looga Pinocchio ninast. „Toestisundinud lugu Pinocchio ninast” on Rootsi menuka krimikirjaniku ja kriminoloogi Leif G. W. Perssoni komissar Backstromist jutustava triloogia kolmas osa. Lisaks lugejate heakskiidule on Persson voitnud oma teostega kolmel aastal ka Rootsi parima kriminaalromaani auhinna. Kirjastuselt Varrak on ilmunud samast sarjast romaanid „Linda morva juhtum” ja „Kes tapaks lohe”.