Найти книгу: "Salamortsuka teekond II osa"


Salamortsuka teekond II osa Salamortsuka teekond II osa

Автор: Robin Hobb

Год издания: 2016

Regali kaest napilt eluga paasenud Fitz jatkab teekonda oma isanda ja kuninga Verity juurde, kes on kadunud Maestiku kuningriigi metsikutesse magedesse, muistsete elderlingide maadele. Koos ootamatult leitud vanade ja uute liitlastega asub ta ohtlikule retkele, et viia taide oma saatus Valge Prohveti Katalusaatorina. Troonianastaja Regal on samal ajal koondanud koik oma vaed Maestikuriigi piirile, et takistada iga hinna eest sihile joudmast nii oma venda Verityt kui talle appi ruttavat Fitzi. Kuue Hertsogkonna rannik on jaetud punalaevade ruustata ning lootust ei paista kusagilt. Bucki rannikul pisikeses Moivaranna kulas on endale kodu leidnud Burrich ja Molly koos Fitzi pisikese tutrega, kellest on nuudseks saanud ainus Farseeride parija. Kuid Regal on lapsest haisu ninna saanud ja mortsukad on neil juba jalil.
Iga teekond saab alguse sudamest Iga teekond saab alguse sudamest

Автор: Kristel Kaaber

Год издания: 

Raamat Itaalia kultuuriloost ning tuntud ja vahem tuntud kultuuri- ja poliitikategelastest uritab hajutada stereotuupset nagemust sellest maast ja tema elanikest ning aidata avastada Itaalia sugavamat, tihti turistipilgule markamatuks jaavat olemust. 29 aastat Itaalias elanud eestlanna kirjeldab oma eluteed ja arengut talle oluliste inimeste ja sundmuste kaudu. Siinsed lood on moeldud igale uudishimulikule Itaalia-huvilisele. «Kirjutan inimestest, kes on mind kattpidi Itaalia kultuuri juhtinud ning seal orienteeruda aidanud. Ainsaks valikukriteeriumiks oli voime anda uks touge, et lukata ule selle piiri, kus loppeb valismaalaseks olemine ja algab itaallase maailm, kus muutud vaatlejast osavotjaks. Igauks neist valjendab seda Itaaliat, mis turisti perspektiivist vaadates tihti varju jaab, aga see koosneb lugudest monikord ilusatest, monikord kohutavatest mis avavad selle maa hinge paremini kui miski muu.»

Lihtsalt kuula! Inimesteni joudmise teekond Lihtsalt kuula! Inimesteni joudmise teekond

Автор: Марк Гоулстон

Год издания: 

Aripartner suhtub teisse vaenulikult, klient satub raevu iga pisiasja peale, kaastootaja kuunilisus uletab igasugused piirid? Kuidas panna sellises keerulises olukorras inimesed oma soovi kohaselt tegutsema? Raamatus „Lihtsalt kuula!” avaldab kogenud psuhhiaater ja konsultant Mark Goulston saladuse, kuidas koigi inimestega kontakti leida, isegi sellistes olukordades, kus tulemuslik suhtlus paistab ilmvoimatu. „Liiga lihtne see ei ole,” utleb Goulston. „Inimestel on soovid, vajadused ja kavatsused ning oma saladusi ei kipu nad teiega jagama. Nad on stressis, neil on kiire ja nad tunnevad sageli, et joud kipub kohustuste koorma all raugema. Stressi ja ebakindlusega toimetulekuks ehitavad nad enda umber nahtamatud tokked, mistottu on nendeni raske jouda isegi siis, kui teil on uhised eesmargid.” „Lihtsalt kuula!” pakub silmapaistvalt tohusaid vahendeid ja meetodeid, mis aitavad alati, kui kriitilisse seisu satub tooulesanne, muugitehing voi ka isiklik suhe. Kui tohusad on Goulstoni meetodid? Uks tema erialasid on pantvangikriiside lahendamisega tegelevate FBI agentide ja politseinike koolitamine. Need inimesed peavad suutma toime tulla olukordadega, kus on kaalul ei enam ega vahem kui inimelud. „Soovitused, mida ma neile empaatiavoime arendamiseks, pingete maandamiseks ja inimeste samale lainele haalestamiseks jagan, toimivad igas olukorras,” utleb Goulston. „Pole vahet, kas te alustate oma esimesel tookohal, olete muugimees voi firmajuht, vilumuse saavutamisel voite neid votteid rakendada mis tahes valdkonnas.”

Kevad kahel rannikul ehk tundeline teekond Ameerikasse Kevad kahel rannikul ehk tundeline teekond Ameerikasse

Автор: Jaan Kaplinski

Год издания: 

Kuigi Jaan Kaplinski uue raamatu motted on saanud oma impulsi autori reisist Ameerikasse, ei ole tegemist niivord reisiraamatu, kuivord omamoodi ilukirjandusliku esseistikaga, mis vabas, kuid vagagi intrigeerivas vormis kasitleb koige erinevamaid globaalse ulatusega teemasid. Loomulikult ei ole USA Kaplinski jaoks mingi imetlusobjekt, kuid autori hoiak pole mitte mahategevalt, vaid motlemapanevalt kriitiline. Ja seda mitte ainult globaalsetes, vaid ka kohalikes asjades.

Koidikuist vabanenud hing. Teekond sinu olemuse sugavustesse Koidikuist vabanenud hing. Teekond sinu olemuse sugavustesse

Автор: Michael A. Singer

Год издания: 

“Loe seda raamatut hoolikalt ning saad igavikku rohkemgi kui lihtsalt nuusutada.”– Deepak Chopra – See raamat leidis mind Californias Silicon Valley uhes suurimas raamatupoes. Oli ilmeksimatult selge, et pean selle raamatuga koos sealt lahkuma. Mone raamatu kutse on lihtsalt nii tugev. Lugesin ja mulle vaga meeldis. Kohe saabus ka teadmine, et mina olen see, kes selle raamatu eesti keelde tolgib. Jargnesid moned tahelepanuvaarsed sunkroonsused ning ponev loominguline protsess ning nuud on “Koidikuist vabanenud hing” eesti keeles olemas.See raamat on lihtne ja loogiline, samas sugav. Vaimne ning intuitiivne, kuid samas aarmiselt praktiline. Julgen arvata, et sobib teenaitajaks nii enesearenguteel esimesi samme astujale kui ka verstapostiks sellele, kel juba pikk tee kaidud. Pole juhuslik, et sa seda raamatut praegu kaes hoiad. Loe ja vaata julgelt jarele, kuhu poole see raamat sind samme seadma paneb. Julge tuleb sul olla selleparast, et igasuguste muudatuste tegemine elus nouab suurt julgust ning vastakutiseismist hirmuga, toenaoliselt ka valuga. Kui hirmust valu ees vabaned ja oled valmis elu kogu tema taiuses ning tundespektris kogema, siis saadki sa vabaks, siis saadki sa iseenda koidikuist vabaks.Sest et nagu utleb autor: “Pole mingit pohjust elamist karta. Hirm lahtub hetkel, kui moistad, et ainuke asi, mis elult saada on, on kasvamine labi selle kogemise. Elu ise ongi su karjaar ning sinu suhe eluga on su koige tahenduslikum suhe. Koik ulejaanu, millega sa tegeled, fokusseerub uksnes osakesele elust, uritades elule mingitki tahendust anda. See, mis tegelikult elule tahenduse annab, on sinu valmidus seda elada. Mitte teatud kindel sundmus, vaid sinu valmidus elusundmusi kogeda annab elule tahenduse.”See raamat on toepoolest praktiline. Kui soovid, et sinugi hing koidikuist vabaneks ja vabana ringi saaks lennata, siis siin raamatus on koik selleks vajalikud tooriistad su kaeulatuses.

Minu imelise tervenemise lugu. Teekond vahiga surma lavele ja toelise tervenemiseni Minu imelise tervenemise lugu. Teekond vahiga surma lavele ja toelise tervenemiseni

Автор: Anita Moorjani

Год издания: 

"Tosielulistel sundmustel pohinevas raamatus kirjeldab Anita Moorjani, kuidas tema keha hakkas parast neli aastat kestnud voitlust vahiga kurnatult ules utlema. Pahaloomuline haigus oli vallutanud kogu organismi. Samal ajal kui Anita elunditalitlus lakkas, joudis naine erakordsesse surmalahedasse seisundisse, milles moistis enda toelist vaartust ja oma haiguse tegelikku pohjust. Uuesti teadvusele tulles avastas Anita, et tema tervislik seisund oli hakanud kiiresti paranema, ning paari nadala parast kirjutati ta haiglast valja… ja tema kehas polnud enam jalgegi vahist!Anita meenutab raamatus oma Hongkongis veedetud lapsepolve, valjakutseid karjaari rajamisel ja oma toelise armastuse leidmist; samuti seda, kuidas ta joudis lopuks haiglavoodisse, kus trotsis koiki meditsiinialaseid teadmisi. Traditsioonilisest hindu perest parit Anita oli tudrukupolves sageli kultuuriliste ja usuliste tavade pillutada. Tanu teispoolsuses kogetule joudis naine aratundmiseni, et temas endas on vagi tervenemiseks… ja et universum katkeb selliseid imesid, mida ta poleks iial osanud ettegi kujutada. Raamatus „Minu imelise tervenemise lugu"« jutustab Anita avameelselt sellest, mida ta oppis oma haiguse, tervenemise, hirmude, armastuse ja igas inimeses leiduva vorratu olevuse kohta. Enne vahidiagnoosi tootas ANITA MOORJANI aastaid arimaailmas. Tema imeparane ja liigutav surmalahedane kogemus muutis taielikult naise ellusuhtumist. Tema praegust tood mojutab teispoolsuses leitud moistmise sugavus.www.anitamoorjani.com»