Найти книгу: "Paradiisist tuli torm. Sari „Moodne aeg“"


Paradiisist tuli torm. Sari „Moodne aeg“ Paradiisist tuli torm. Sari „Moodne aeg“

Автор: Johannes Anyuru

Год издания: 2014

Rootsi kirjanik Johannes Anyuru on kirjutanud romaani oma isast, kelle suurim unistus oli saada lenduriks. Ta saadeti 1960.aastatel Ugandast Kreekasse havituslenduriks oppima, kuid tema kodumaal toimunud riigipoore tegi ta unistusele lopu ning temast sai pagulane. Motlikult ja poeetiliselt, kohati veidi unenaoliselt liigub autor koos isaga labi aastate ja sundmuste, mis on lopuks seotud tema enda, nahavarvi ja identiteedi, ajaloo, isa ja poja looga.Johannes Anyuru sundis 1979. aastal Rootsis, tema isa on parit Ugandast ja ema rootslanna. 2003. aastal debuteeris Anyuru luulekoguga „Det ar bara gudarna som ar nya”(„Uued on vaid jumalad”). Ta on avaldanud mitu luulekogu ja kaks romaani, pannud luulet rapivormi, kirjutanud ka teatrile. „Paradiisist tuli torm” sai 2012. aastal Svenska Dagbladeti kirjandusauhinna ning see romaan on tolgitud paljudesse keeltesse.
Немецкий с Теодором Штормом. Регентруда – королева дождя. Сказочная повесть / Theodor Storm. Die Regentrude Немецкий с Теодором Штормом. Регентруда – королева дождя. Сказочная повесть / Theodor Storm. Die Regentrude

Автор: Теодор Шторм

Год издания: 

Сказочная повесть Теодора Шторма о повелительнице дождей Регентруде, чей долгий сон оставил природу и людей без живительной влаги, во власти злого волшебника, адаптирована в настоящем издании по методу Ильи Франка: снабжена дословным переводом на русский язык и необходимым лексико-грамматическим комментарием (без упрощения текста оригинала). Уникальность метода заключается в том, что запоминание слов и выражений происходит за счет их повторяемости, без заучивания и необходимости использовать словарь. Издание способствует эффективному освоению языка, может служить дополнением к учебной программе. Предназначено для широкого круга лиц, изучающих немецкий язык и интересующихся немецкой культурой.

ark. Sari ark. Sari "Moodne aeg

Автор: Jevgeni Griskovets

Год издания: 

Venemaa uhe menukama autori Jevgeni Griskovetsi dunaamilise ja vaga tanapaevase romaani „Sark“ minajutustaja on provintsist parit noor arhitekt, kelle silme labi kerkib lugeja ette nullindate Moskva kogu oma kirevuses. Haaravate suzeepooretega romaani tegevus toimub uhe oopaeva valtel. Teost ilmestavad vaimukad dialoogid ning armuvalu kaes piinleva peategelase teravapilgulised tahelepanekud Moskva ja selle elanike ule koos kurbnaljakate tagasivaadetega kaugeks jaanud kodupaigale.

isk. Sari isk. Sari "Moodne aeg

Автор: C. K. Stead

Год издания: 

Hiljaaegu lahutatud uusmeremaalane Sam Nola naaseb Londonisse, kus ta 20. eluaastate alguses oli veetnud paar aastat. On 2003. aasta algus ja molemal pool Atlandi ookeani on koige olulisemaks teemaks Iraagi soda. Ent Sami jaoks pole elu kunagi olnud parem: tema taiskasvanud tutar soovib isaga suhteid ules soojendada ning Samil on kasil mitu tulutootavat projekti pangandussektoris. Ent kui ta saab teada, et uhe nadala sees on surnud tema kaks sopra, hakkavad taiuslikku ellu tungima morad… C. K. Stead on Uus-Meremaa prosaist, luuletaja ja kriitik, ta on kirjutanud romaanid „Mansfield” ja „Mu nimi oli Juudas”. 2010. aastal voitis ta ajalehe Sunday Times luhijutu auhinna.

ea pohjatuule vastu. Sari ea pohjatuule vastu. Sari "Moodne aeg

Автор: Daniel Glattauer

Год издания: 

Kas argipaevast hoivatud tegelikkuses voiks olla paremini kaitstud kohta pakitsevate igatsuste jaoks kui virtuaalne ruum? Leo Leike postkasti jouavad eksikombel kellegi tundmatu Emmi Rothneri e-kirjad. Mees vastab viisakusest. Ja kuna Emmile tundub mees ligitombav, kirjutab ta vastu. Peagi moonab Leo: „Te huvitate mind meeletult, kallis Emmi! Kuid ma tean ka seda, kui absurdne saarane huvi on.” Ja veidi aja parast tunnistab Emmi: „Teie read ja minu riimid nendele – need annavad kokku mehe, keda ma akitselt kujutlen, et selline voib olla, et keegi selline on pariselt olemas.” Paistab, et kusimus on veel vaid ajas, millal toimub nende esimene toeline kohtumine, kuid see kusimus erutab molemat nii vaga, et nad pigem viivitavad vastamisega. Pealegi on Emmi onnelikult abielus. Ja Leo seedib parasjagu nurjunud suhet. Ning uldse: kas saadetud, vastu voetud ja salvestatud lembetunded peaksid kohtumisele vastu? Ja mis siis, kui jah? Daniel Glattauer on sundinud 1960. a Viinis ja on alates 1985 tegev ajakirjanikuna ja kirjanikuna, alates 1989 paevalehe Der Standard juures. Teoseid: Der Weihnachtshund (2000), Die Ameisenzahlung (2001), Darum (2003), Die Vogel Brullen (2004).

inevike muuja. Sari inevike muuja. Sari "Moodne aeg

Автор: Jose Eduardo Agualusa

Год издания: 

Felix Ventura peab veidrat ametit – ta muub voltsitud minevikke. Tema kliente – edukaid ettevotjaid, poliitikuid, kindraleid, uhesonaga Angola tarkavat kodanlust – ootab ees kindel tulevik. Kuid neil ei ole ilusat minevikku. Felix motleb neile valja rikkaliku sugupuu, hangib varvikate esivanemate portreed ja onnelikud malestused. Tema jaoks laheb elu hasti. Uhel ohtul ilmub Felixi majja aga kummaline vooras, kes tahab endale angolalase identiteeti. Ja uhtakki hakkab minevik peadpooritaval kiirusel olevikku mojutama ning voimatu osutub voimalikuks. „Minevike muuja“ on loikav, kuid samas lustakas ja sudamlik satiir tanapaeva Angola uhiskonnast ning lisaks (voi vahest ehk eelkoige) motisklus malust ja selle vaaratustest. Jose Eduardo Agualusa on Portugali keeles kirjutav Angoola kirjanik ja ajakirjanik (s. 1960). Tema haare ulatub ilukirjandusest reportaa?ide ja raadiosaadeteni. Agualusa rikkalikust ja 20 keelde tolgitud loomingust rahvusvaheliselt ehk tuntuim on romaan “Minevikkude muuja” (“O Vendedor de Passados”, 2006), mis voitis esimese aafrika raamatuna Independent Foreign Fiction Prize’i. Kui mojuv osa kaasaegsest rahvusvaheliselt levivast aafrika kirjandusest kujutab endast kriitilist ja realistlikku vastukaja kontinendi sotsiaalsetele oludele, otsib Agualusa rasketele teemadele pisut mangulisemaid lahendusi: tasub vaid mainida, et “Kameeleonide raamatu” jutustaja on soovijatele uusi minevikke muuva peategelase seinal elav sobralik sisalik.