Найти книгу: "Joomahullu paevaraamat"


Joomahullu paevaraamat Joomahullu paevaraamat

Автор: Juha Vuorinen

Год издания: 2012

Joomahullu paevaraamat on toupuhas kultusraamat. See Juha Vuorise paevikuvormis netti kirjutatud absurdne ja siiralt rame kolehuumori oieke saadab vaikekodanlikud vaartushinnangud pikalt ning paneb naerulihased tosiselt proovile. Joomahullu paevaraamat on Soomes olnud meeletult edukas, see on tolgitud norra ja rootsi keelde ning loo jarjed Tulba-ahv, Murgiaastad ja Rasedusarmid on samuti muunud lausa pagana hasti.
Paleontoloogi paevaraamat Paleontoloogi paevaraamat

Автор: Kristiina Ehin

Год издания: 

„1980ndatel olen Rapla tudruk, keda on hakanud huvitama paleontoloogia. Eelajalooliste isendite uurimine taidab mingil maaral musti auke, kus voinuksid olla mu juured. Porgandipeenras tuhnides leian karvase ninasarviku loualuu ning Rapla kirikaiast marke seal kunagi maletsenud mammuti- ja urgveisekarjast.Vanaisa eest pean varjama oktoobrilapse marki, koolis aga ei tohi iitsatadagi, mida koike kodus loetakse ja raagitakse. Olen kooli ja kodu vahel nagu jaasse kulmuv pardipoeg, kes proovib viimast vaba veesoori enda umber lahti hoida. Aga ajastud vahetuvad akki nii suure hooga, et kui poleks harjumust vana paevaraamatut pidada, voiks arvata, et on moodunud mitu elu. Akki leian ennast hoopis uhest teisest Eesti vaikelinnast, Viljandist, vaatan kargpere emana jarvepeeglisse ja naen taiesti teistsugust aega ja iseennast.”Kristiina Ehini sulest on emakeeles varem ilmunud kuus luule- ning kolm proosakogu. Tema looming on palvinud nii kodumaiseid kui rahvusvahelisi preemiaid. „Paleontoloogi paevaraamat” raagib autori lapsepolvest, kooli- ja noorusajast Raplas kirjanikest vanemate peres. Raamat koosneb isiklikku laadi malupiltidest, kuid pereparimuse kaudu ulatub autor ka oma sunnieelsesse aega. Eelajalugu, lahiminevik ja olevik poimuvad kokku uheks kirevaks tervikuks, taiendades „Aja loo” sarja veel uhe labitunnetatud loo vorra.

Uhe kirjaniku paevaraamatust ja teisi lugusid Uhe kirjaniku paevaraamatust ja teisi lugusid

Автор: Juhan Liiv

Год издания: 


Miks emme joob. Uhe kurnatud ema paevaraamat Miks emme joob. Uhe kurnatud ema paevaraamat

Автор: Gill Sims

Год издания: 

Issi on Vaga Tahtis Mees ja talle meeldivad tehnikavidinad. Ja tema kuur. Lapsed Peter ja Jane istuvad lakkamatult mone ekraani taga, ning kui nad seda ei tee, uritavad nad teineteist ara tappa ja ajavad emmet hulluks.On emme 39. sunnipaev. Tema ees seisab lohutu pilt tulevikust, tais inimesi, kes kutsuvad teda edasijoudnute joogasse, ning ontlikke raamatuklubisid, kus igauks vaidab end olevat svipsis parast esimest klaasi veini ja utleb asju nagu „Isver, kas sa jood toesti veel uhe?“.Aga emme ei taha seda koike! Ta ei taha, et temast saaks uks neist moistliku soenguga naistest, kes „elavad oma laste jaoks“ ja kiitlevad vosukeste erikuradieriliste koolivaliste tegevuste ja „saavutustega“ ning hooplevad puhkusereisidega. Selle asemel haarab ta suure klaasi veini ning saadab koik perse. Kuni talle meenub idee, mis talle kortsis juua tais peaga tuli …Gill Sims peab tohutult populaarset lastekasvatusblogi ja Facebooki lehte „Peter ja Jane“. Ta elab Sotimaal koos abikaasa, kahe lapse ja varjupaigast voetud kasvatamatu borderterjeriga. Gilli hobid on veinijoomine, aja raiskamine sotsiaalmeedias, katsed taas labi elada oma kadunud noorust ning koera otsimine, kui see on jarjekordselt otsustanud oma asju ajama minna.