Найти книгу: "Siinpool paradiisi"


Siinpool paradiisi Siinpool paradiisi

Автор: Peeter Urm

Год издания: 2014

"Siinpool paradiisi" on esimene raamat triloogias, mis raagib kirurg Toomas Hinnovi loo. Paljudele asjassepuhendatuile voivad peategelase Toomas Hinnovi tagant paista tuntud arstiteadlase Arnold Seppo (1917-1980) elukaigu ja karakteri kontuurid. Seda autor ei eitagi, kuigi on tegelaskujude loomisel kasutanud ohtrasti kirjanikufantaasiat.Teos holmab Hinnovi elu esimest perioodi – varast noorust, sojapaevi, kirurgitoo algus Tartus kuni ulekohtuse arreteerimiseni stalinismi lopuaastatel.Raamatule jargnevad «Provintsiarst» ning «Huvastijatt».
Pogenemine paradiisi Pogenemine paradiisi

Автор: Barbara Cartland

Год издания: 

Kui Zarina Brydeni vanemad hukkuvad, asub ta elama oma onu ja onunaise juurde. Ehkki ristiema on parandanud Zarinale tohutu suure hulga raha, on range kindralist onu tema ametlik eestkostja. Ja kui kindral teatab, et Zarina peab abielluma Malnesbury hertsogiga, kes on temast palju aastaid vanem, on Zarina meeleheitel ja tema moistus otsas. Siis avastab ta ratsutama minnes, et naabermois muuakse selle enesetapu sooritanud omaniku Darcy Linwoodi volgade katteks maha. Muuki korraldab Darcy noorem vend Rolfe, kes on selleks puhuks Indiast koju tulnud. Zarina peas areneb mote… Ta maksab volad kinni ja sailitab moisa, kui Rolfe on nous temaga kihluma, et paasta Zarina sunnitud abielu kuusist. Rolfe noustub vastumeelselt. Juhtides onu valedele jalgedele, alustavad Zarina ja Rolfe kummalist teekonda…

Vaike roosa pilet paradiisi Vaike roosa pilet paradiisi

Автор: Ene Sepp

Год издания: 

Mida sa teeksid, kui poolkogemata ostetud loteriipilet tookssulle Eesti ajaloo suurima lotovoidu? Laheksid umbermaailmareisile voihoiaksid oma praegusest toost kumne kuunega kinni? Kellele sa raagiksid,kelle eest saladuses hoiaksid? Kas sa teeksid kannapoorde, mida oled seniedasi lukanud ettekaandel, et sul pole raha? Voi uritaksid unustada, et seeraha su arvel uldse eksisteerib? Aastaid vagivaldses suhtes olnud Maarjalelangeb sulle 30 miljoni euro suurune lotovoit, mis muudab tema elutundmatuseni. Kuid sammud, mida unistustes oli niivord lihtne astuda, muutuvadtegelikkuses muurideks, mille uletamine tundub voimatu. Koos harjumuste,minevikust kerkivate vanade ja olevikus lisanduvate uute tuttavatega saab temaelust laburint, millest valja paaseda on keeruline isegi kogu selle rahaabil.

Paradiisist tuli torm. Sari „Moodne aeg“ Paradiisist tuli torm. Sari „Moodne aeg“

Автор: Johannes Anyuru

Год издания: 

Rootsi kirjanik Johannes Anyuru on kirjutanud romaani oma isast, kelle suurim unistus oli saada lenduriks. Ta saadeti 1960.aastatel Ugandast Kreekasse havituslenduriks oppima, kuid tema kodumaal toimunud riigipoore tegi ta unistusele lopu ning temast sai pagulane. Motlikult ja poeetiliselt, kohati veidi unenaoliselt liigub autor koos isaga labi aastate ja sundmuste, mis on lopuks seotud tema enda, nahavarvi ja identiteedi, ajaloo, isa ja poja looga.Johannes Anyuru sundis 1979. aastal Rootsis, tema isa on parit Ugandast ja ema rootslanna. 2003. aastal debuteeris Anyuru luulekoguga „Det ar bara gudarna som ar nya”(„Uued on vaid jumalad”). Ta on avaldanud mitu luulekogu ja kaks romaani, pannud luulet rapivormi, kirjutanud ka teatrile. „Paradiisist tuli torm” sai 2012. aastal Svenska Dagbladeti kirjandusauhinna ning see romaan on tolgitud paljudesse keeltesse.

Tenerife pihtimused. Kuidas paradiisisaarel ellu jaada Tenerife pihtimused. Kuidas paradiisisaarel ellu jaada

Автор: Joe Cawley

Год издания: 

Kui Joe ja tema elukaaslane Joy otsustavad sinnapaika jatta kalakauplemise too kulmas ja masendavas Pohja-Inglismaa vaikelinnas ning minna Tenerife paikesepaistesse baari pidama, siis kujutavad nad hoolimata baaripidamise kogemuse puudumisest ja taiesti tuhjadest taskutest ette, et ees ootab paradiis mere aares, kus neid kannavad soe paike, pehme liiv ja pidevad siestad.Parast Tenerifele saabumist tundub, et taevas voib kodust kaugemal olla kull sinisem, ent rohi ei ole seal kohe kindlasti rohelisem. Kui esimene ehmatus on moodas, avaneb nende ees populaarse puhkusesaare ja selle uusasunike lobus-naljakas maailm, milles nad end tasapisi uha kodusemalt tundma hakkavad.Raamat on hadavajalik lugemine neile, keda pole siiani maha jatnud unistus kolimisest soojemasse kliimasse. Voi neile, kes tunnevad kihku kirjutada koogikapi peale „Tsau-pakaa, ma nuud lahen, arge mind tagasi oodake!“, ehkki raha hoiuporsas nagu polegi. Need seiklused on poorased, kuid seda kuhjaga vaart.Joe Cawley on tunnustatud reisikirjanik ja ajakirjanik, kes on kirjutanud kaastoid Sunday Timesile, Guardianile, Observerile, Independentile jpt valjaannetele. Briti reisikirjanike gild haaletas tema esimese raamatu „Tenerife pihtimused“ parimaks reisijutustuseks. Ta elab oma pere ja muude metsikute tegelastega Tenerife magede vahel. Kitsed ei ole tema sugulased, ehkki vaidetud on vastupidist.Mart Normet, „Minu Tenerife“ autor soovitab: „Lobusas ja lopsakas stiilis seiklusjutt sellest, kuidas end mugavustsoonist valja rebida ja pariselt elama hakata. Inspireeriv!“

Siinpool linnuteed Siinpool linnuteed

Автор: Heli Reichardt

Год издания: 

Keegi ei sunni tuhjale kohale: meie ees on lainud esivanemad, meie taga tulevad jareltulijad. Elust, mida iga inimene siin maa peal elab, jaavad nii nahtamatud kui ka nahtavad jaljed, mis omavahel peente niitidena poimuvad. Romaani „Siinpool Linnuteed” tegevus toimub siin ja praegu: Tallinnas, kus peategelane Lilli elab, uhes linnaaarses vanadekodus, kus ta tootab, ning Laanemaa tuhjenevas rannakulas, kus ta parib oma onult Saueaugu talu.Koik on turvaliselt tavaparane, kuni naise ellu murravad sisse sundmused, mis panevad ta valikute ette – ikka lootuses, et parim on alles ees.Romaan „Siinpool Linnuteed” on Laanemaal elava Heli Reichardti kolmas raamat. Romaan „Walpurgi oo” ilmus 2014. aastal, lasteraamat „Leenu ja Liisu lood” 2015. aastal. Kaesolevale romaanile on oodata jarge.