Найти книгу: "Novellid"


Novellid Novellid

Автор: Anton Hansen Tammsaare

Год издания: 2015

10 novelli A. H. Tammsaarelt: «Elavad nukud», «Itaalia-reis», «Joulupuu», «Kitty tahab suureks saada», «Laps», «Vanaisa surm», «Matus», «Poialpoiss», «Sex appeal», «Viiul».
Novellid I: Anonuumsed logistikud. Kevin ja bidee. Katastroof Novellid I: Anonuumsed logistikud. Kevin ja bidee. Katastroof

Автор: Armin Koomagi

Год издания: 


Novellid II: Vabadus. Armastus. Viha Novellid II: Vabadus. Armastus. Viha

Автор: Armin Koomagi

Год издания: 


Novellid III: Teist polve kaevur. Viis minutit normaalne. Malukas Novellid III: Teist polve kaevur. Viis minutit normaalne. Malukas

Автор: Armin Koomagi

Год издания: 


Novellid III Novellid III

Автор: Anton Hansen Tammsaare

Год издания: 

Tammsaare luhiproosakogumik, mis sisaldab klassiku novelle, jutustusi ja proosalaaste: «Kooli Alma», «Lehekandja nr 17», «Looja», «Paastmisel», «Parast voitlust», «Soprus», «Tahtis paev», «Tosi jah», «Vanad ja noored», «Vastukaja», «Vosakula uus koolmeister», «Maetaguse vanad».

Vooramaalane. Reisiromaan novellides Vooramaalane. Reisiromaan novellides

Автор: Mare Grau

Год издания: 

Need novellid raagivad Eestist parit tudruku Anna elust Londonis, leitud armastusest ja edasirannust mehe kodumaale Prantsusmaale. Vahepeal satuvad kummalistel asjaoludel Anna katte tuntud professori markmed, milles viimane plaanis kirjutada romaani oma 19. sajandil Inglismaale tulnud esivanematest. Annale ei anna markmed rahu, ta otsustab kirjutada kadunud professori romaani valmis… omamoodi. Autor Mare Grau: „Need lood on kummarduseks Londonile, millel oli vaga tahtis osa minu kujunemises. London on mulle teine alma mater, nagu Tartu ulikool oli esimene. Samas on mu lood vooramaalasest, kes on Londonis siiski vaid kulaliseks paljude teiste vooramaalaste seas. Kuivord saab ta seal loplikult koduneda? Ent kas ta lapselapselapsed enam uldse maletavadki, kust nende esivanem on tulnud – voorana nende maale? Need lood on omamoodi teekond, rannak iseeneseks saamise poole, matk labi keeltepadriku. Need on ka kummarduseks Prantsusmaale, minu uuele kodumaale, ja malestusmargiks Vanale Euroopale, raakides sellest, et me koik oleme uhesugused inimesed soltumata sellest, kus ja milllal me oleme sundinud. Vanad dokumendid aegade hamarusest konelevad meiega, kui osata neid leida ja kuulata.”