Найти книгу: "Основи економічних знань"


Основи економічних знань Основи економічних знань

Автор: Коллектив авторов

Год издания: 2014

У пропонованому підручнику розкриваються основні закони становлення, функціонування та розвитку сучасної економічної системи, дається характеристика суспільних форм її прояву, визначаються інституціональні засади, принципи та інструменти економічної політики щодо використання переваг ринкового господарства в інтересах людини та держави, окреслюються суперечності процесів глобалізації економічного та соціального життя на планеті. Структура підручника, логіка подання матеріалу, взаємозв’язок його розділів і глав дозволять студентам неекономічних напрямів підготовки сформувати основи свого наукового економічного мислення, отримати знання щодо загальних законів і закономірностей економічного зростання та економічного розвитку, визначитися з пріоритетами власної економічної діяльності та економічної поведінки.
Державне регулювання економіки Державне регулювання економіки

Автор: Стеченко Д. М.

Год издания: 

У навчальному посібнику викладено питання економічної природи державно-го регулювання економіки та світового досвіду, набутого у цьому напрямку. Роз-крито цілі, принципи, функції, методи й засоби державного регулювання економі-ки. Розглянуто особливості регулювання окремих сфер і об’єктів, а також охарак-теризовано інструменти державного регулювання економіки.Для студентів економічних спеціальностей і викладачів.

Економетрія Економетрія

Автор: Лещинський О. Л.

Год издания: 

У навчальному посібнику “Економетрія” розглядаються основні завдан-ня економетричних досліджень і методи їх розв’язання, визначається місцета значення цієї наукової дисципліни, її зв’язок з економікою, статистикоюта математикою. Основним методом оцінювання параметрів регресійних мо-делей обрано метод найменших квадратів (МНК). Розглянуто особливостіоцінювання параметрів у разі порушення основних передумов застосуваннякласичного МНК. Описано альтернативні методи оцінювання параметрів мо-делей (метод головних компонентів, узагальнений МНК тощо). Моделюван-ня динаміки економічних процесів розглянуто на прикладах дистрибутивно-лагових і авторегресійних моделей. Для моделювання економічних процесівз прямими та зворотними зв’язками використано системи одночасних рів-нянь. Описано способи дослідження та застосування моделей з якісними не-залежними змінними.Для студентів економічних спеціальностей, які вивчали вищу математи-ку, лінійну алгебру, теорію ймовірностей та математичну статистику.

Економіка підприємства Економіка підприємства

Автор: Макаровська Т. П., Бондар Н. М.

Год издания: 

У пропонованому навчальному посібнику розглядаються діяльність су-часного підприємства як суб’єкта ринкових відносин, його ресурсне забезпе-чення, інфраструктура та організація виробничого процесу, а також основніфінансово-економічні результати діяльності в контексті сучасного законо-давства щодо структурної перебудови, сучасної інноваційної та ін-вестиційної політики, державного регулювання економіки.Для студентів вищих навчальних закладів, слухачів післядипломної осві-ти і працівників, які займаються проблемами виробничого менеджменту іпідприємництва.

Макроекономіка Макроекономіка

Автор: Малиш Н. А.

Год издания: 

У посібнику систематизовано основні положення макроекономіки. Докожного розділу подано тести, приклади розв’язування задач, задачі для са-мостійної роботи.Для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів,а також для тих, хто бажає самостійно опанувати дисципліну “Макроеконо-міка”.

Пиццы с мясом, колбасой, ветчиной, беконом Пиццы с мясом, колбасой, ветчиной, беконом

Автор: Кoллектив авторов

Год издания: 

В книге приведены рецепты и способы приготовления пицц с мясом, с колбасой, беконом, а также рецепты теста и соусов для пицц. Большая пицца украсит семейный стол и будет незаменимым блюдом на дружеской вечеринке, а разнообразие начинок никого не оставит равнодушным. Пиццы, предлагаемые в этой книге, понравятся всем! Издание предназначено для всех тех, кто хочет научиться готовить пиццы!