Скачать книгу - Impeerium peab surema



Miks hukkus Vene impeerium? Liiga sageli on ajalugu on keskendunud riigile, tapsemalt selle valitsejale. Oleme harjunud nagema ajalugu kui juhtide elulugude kogumit ning selle tsaaride, peasekretaride ja presidentide korraparase rea tagant ei paista uldse uhiskonda. Mida tahtsid inimesed? See raamat on katse kirjutada Vene uhiskonna elulugu. Uurida, mida see puudles ja miks pidi impeerium selle surve all surema. Haaravate detailidega vurtsitatud raamatu peategelasteks on uhiskonna koige saravamad kujud, avaliku arvamuse liidrid – mitte ainult poliitikud, vaid ka kirjanikud, ajakirjanikud, kunstnikud, jutlustajad.Mihhail Zogar oli 2010-2015 Venemaa ainsa soltumatu telekanali Dozd peatoimetaja. Ta on rahvusvahelise pressivabaduse preemia laureaat ja eesti keeles on varem ilmunud tema raamat «Koik Kremli mehed». «Impeerium peab surema» oli ilmudes uks aasta muudumaid venekeelseid raamatuid ning seda on tolgitud paljudesse keeltesse. "


Lumivalgeke peab surema Lumivalgeke peab surema

Автор: Nele Neuhaus

Год издания: 

Vihmasel novembripaeval kutsutakse Frankfurdi politseijaoskonna detektiivid Pia Kirchhoff ja Oliver von Bodenstein uurima kummalist liiklusonnetust: uks naine on kukkunud jalakaijate sillalt otse all soitvale autole. Tunnistajad vaidavad, et teda lukati. Juurdlus viib Pia ja Oliveri vaikesesse kulla, kus ohver elas. Septembriohtul uksteist aastat varem lahevad sealtsamast kulast jaljetult kaduma kaks seitsmeteistaastast tudrukut. Nende morvas moistetakse kaudsete toendite pohjal suudi kahekumne kahe aastane Tobias Sartorius, Rita Crameri poeg, kes pannakse kumneks aastaks trellide taha. Pia ja Oliver kuulevad, et Tobias on parast karistuse kandmist kodukulla tagasi poordunud. Kohalikud on tulvil vaenu. On runnak Tobiase emale kuidagi asjaga seotud? Kulaelanikke kusitledes porkavad uurijad vastu vaikimismuuri. Ja siis laheb kaduma jargmine noor neiu ning tundub, et koletislikud minevikusundmused on maalilises maakohas taas arkamas. Uurimisest saab voidujooks ajaga, sest kulaelanike jaoks on suudlane selge – ja sel korral on nad valmis kohtumoistmise oma katesse votma. Kaasakiskuvalt ponev, inimloomuse ja uhiskonna sugavamaid tumedaid hoovusi paljastav mitmekihiline morvamusteerium ei paku mitte ainult haaravat lugu, vaid uurib uhtlasi tagajargi, mida voivad uhes vaikelinnas kaasa tuua kuulujutud, voimumangud ja puudlus iga hinna eest hoida pusti lugupeetuse fassaadi. „Lumivalgeke peab surema“ on tunnustatud Saksa krimikirjaniku Nele Neuhausi suureparane ponevik, mis avab tema Bodensteini ja Kirchhoffi lugude sarja.


Meluha surematud Meluha surematud

Автор: Amish Tripathi

Год издания: 

Iidse Induse oru salaparase kadunud kultuuri kunagine uhke impeerium seisab silmitsi tosiste ohtudega. Nad kannatavad ka pidevalt laastavate terrorirunnakute all, kuna neile taiesti vastandlik naaberimpeerium naib olevat solminud liidu polualuse ja pahelise rassiga, mis koosneb vaararengutega inimestest, kellel on hammastavad voitluskunstide oskused.
Ainus lootus on iidne polvest polve korratav legend: "Kui kurjus jouab oma suurimatesse mootmetesse ja koik tundub olevat kadunud, siis ilmub teie sekka kangelane." Kuid kas toesti see tahumatu Tiibeti immigrant Shiva ongi kauaoodatud kangelane? Kas ta uldse tahab nende kangelane olla? Mis paneb mehe oma saatusele alistuma, kas armastus voi kohusetunne?
See on esimene raamat Shiva triloogiast, rahvusvahelisest bestsellerist, mida on hakatud juba nimetama “India Sormuste Isandaks”.


Turms, surematu Turms, surematu

Автор: Mika Waltari

Год издания: 

Mika Waltari laiahaardeline ajalooline romaan „Turms, surematu” kasitleb uhe ajaloo saladuslikuma rahva – etruskide – allakaiku teiste Vahemere-aarsete rahvaste ajaloo taustal. Romaanis poimuvad tode ja valjamoeldis, mustika ja reaalsus. Ometi todeb lugeja, et inimene on viimase kahe ja poole tuhande aasta jooksul jaanud samasuguseks inimeseks nagu ikka koigi oma kirgede ja norkustega. Selles romaanis on esikohal inimesed ajaloo taustal, ajalugu omakorda kujuneb aga inimeste tegude varal. Nii nagu see on olnud ja jaab. Waltari on vaga hea ajaloo tundja ja suur kirjanik. See kombinatsioon annab romaanile harukordse toetruuduse ja vaba mottelennu uhenduse, millest sunnib erakordne lugemiselamus.592 lk


Asum ja Impeerium Asum ja Impeerium

Автор: Айзек Азимов

Год издания: 

Kuigi vaike ja nailiselt nork, suudab Esimene Asum oma teadusliku ulemvoimu abil alistada umberkaudsed barbariseerunud planeedid ja anarhistlikud sojapealikud, kes olid lahku loonud hukkuvast Impeeriumist. Nuud tuleb Asumil end kaitsta Impeeriumi ja selle viimase tugeva kindrali, andeka ja salakavala Bei Riose runnakute eest.Raamatu teises osas astub Asumi vastu valja uksainus inimene, Muulaks kutsutud olend, kellel on voime umber kujundada inimtundeid ja poorata inimeste meeli. Ta muudab oma agedaimadki vaenlased jaagitult andunud teenriteks. Armeed ei saa ega taha temaga voidelda. Kas ta alistab Esimese Asumi ja nurjab Seldoni projekt?Ameerika ulmekirjanik Isaac Asimov (1920–1992) jatkab oma romaanitriloogia teises osas Asumi ja Impeeriumi vahelise voitluse ja Asumi-siseste konfliktide kirjeldamist.


Tudruk, kes peab surema Tudruk, kes peab surema

Автор: Давид Лагеркранц

Год издания: 

Stockholmi uhes pargis leitakse amputeeritud sormede ja varvastega kerjuse surnukeha. Esmapilgul ei kahtlustata surmajuhtumi pohjusena kuritegu. Kuid kohtuarst Fredrika Nymani vaist utleb, et midagi on valesti, ja ta votab uhendust Mikael Blomkvistiga.Mikael tunneb loo vastu pehmelt oeldes leiget huvi. Kerjus oli oma segastes juttudes korduvalt maininud Rootsi kaitseministri Johannes Forselli nime. Kas see oli vaid hullumeelse sonimine, mottetu jamps? Voi on mingi seos valitsusega toepoolest olemas?Mikael palub Lisbethilt abi. Kuid parast Holger Palmgreni matuseid on Lisbeth riigist lahkunud ja kellelgi pole temaga mingit kontakti.Keegi ei tea, et Lisbeth on Moskvas. Ta tahab oma oe Camillaga asjad ara klaarida. Ta on otsustanud: ta ei ole enam tagaaetav. Edaspidi on tema see, kes jahti peab.Tudruk, kes peab surema – David Lagercrantzi Millenniumi-sarja raamatute suur finaal – seob poliitilised skandaalid ja korgel tasemel voimumangud uhte DNA-uuringute, Himaalaja-ekspeditsioonide ja lohestumist kulvava, organiseeritud netivihaga, mille juured viivad Vene trollivabrikutesse.