Скачать книгу - Гетьманський скарб



У романі «Гетьманський скарб» письменник досліджує проблему пошуку легендарного скарбу наказного гетьмана Полуботка. Події роману показані очима молодого козака Івана Сулими, закоханого в Улясю – дочку гетьмана Івана Скоропадського. Палке кохання, насильницька розлука закоханих, таємні та випадкові зустрічі, страждання, сльози – і все це на тлі тяжкої політичної боротьби українського народу в ХVІІІ столітті, підступів, зрад, смертей і пошуку головного скарбу – духовного.


Острів Скарбів Острів Скарбів

Автор: Роберт Луїс Стівенсон

Год издания: 

Адаптоване видання для дітей 9-13 років. Пошуки скарбів, боротьба з піратами, таємниці безлюдного острова, підступність, змови, справжня дружба – усе це у знаменитому романі Р. Л. Стівенсона. Захопливі пригоди юного Джима Гокінса та його вірних друзів не залишать байдужими нікого з читачів!


Литовские упоминки татарским ордам. Скарбовая книга Метрики Литовской 1502-1509 гг Литовские упоминки татарским ордам. Скарбовая книга Метрики Литовской 1502-1509 гг

Автор: М. В. Довнар-Запольский

Год издания: 



Острів Скарбів Острів Скарбів

Автор: Роберт Льюис Стивенсон

Год издания: 

Пошуки скарбів, боротьба с піратами, таємниці загадкового острова, зрада, підступність та щира дружба – усе це є в романі Стівенсона «Острів скарбів». Захоплюючи пригоди юного Джима Гокінса та його вірних друзів не залишать байдужими жодного з слухачів цієї надзвичайно популярної книги, яка вже більше ста років мандрує в численних перекладах по всьому світу. В перекладі на українську: Ю.Корецького


Скарб Скарб

Автор: Олекса Стороженко

Год издания: 

«Скарб» Олекси Стороженка – філософське оповідання про справжні цінності. Павлусь – єдиний улюблений син, вередливий і ледачий, пещений батьками. Він живе у своє задоволення, ні про що не турбується, не засмучується, коли не стає його батьків. Навіть кинутий до нього у вікно здохлий хорт перетворюється на монети. У чому ж щастя, і чому так щастить нездарам? Ці питання в оповіданні Олекси Стороженка «Скарб» так і залишаються відкритими.


Із пісенних скарбів Із пісенних скарбів

Автор: Народное творчество

Год издания: 

«Ой на горі та женці жнуть» та «Стоїть явір над водою» – тексти відомих українських пісень, які входять до скарбниці народної творчості. Традиційні мотиви – любов до України, відвага і сила – є в них центральними.