Скачать книгу - Voitlus kahel rindel ehk eestlase juhtumised Noukogude armee paevil Afganistanis



Alar Nigul (s. Haapsalus 1965), kes osales aastatel 1984–1986 ajateenijana Noukogude Liidu armee erivagede koosseisus Afganistani sojas, kirjeldab oma malestustes endise Noukogude Armee olusid ja toimimist. Saame tapsemalt teada, mis juhtus meie poistega, keda voorvoim voora lipu all sinna mottetusse sotta saatis. Jutustus on kaasakiskuv, olusid ja lahingukogemusi kirjeldav ja lisaks pisut opetlik lugemisaine mitte ainult sojavaelastele, vaid soovituslik koikidele.


Napoleon et la Grande Armee. T. 2 Napoleon et la Grande Armee. T. 2

Автор: Группа авторов

Год издания: 

Полный вариант заголовка: «Napoleon et la Grande Armee : Tome 2 : d'une introduction historique sur l'origine et les prin-cipaux evenemens de la Revolution francaise, jusqu'a l'epoque ou Bonaparte prit le cormmandement en chef de l'armee d'ltalie / par un ancien officier superieur».


Voitlustuhin. Kesk-Euroopa moiste XX sajandil Voitlustuhin. Kesk-Euroopa moiste XX sajandil

Автор: Simona Skrabec

Год издания: 

Enne 1919. aastat kehtinud argumentatsioon, mis pohines keskuse ja perifeeria vahelisel suhtel, ei ole enam moeldav. Suurte paradigmade vaartuse langemise teiseks vaatuseks oli Teine maailmasoda. Ning kolmandaks vaatuseks 1989. aasta. Varjunditest tulvil kategooriate suures segadikus ei ole traditsioonilist argumentatsiooni juhtinud mottetegevus, mis pohines sisse- ja valja-arvamisel, uksnes kahe valiku vahelisel either/or-il, enam voimalik.


Koigi vastu. Kriis NSV Liidus ja voitlus voimu parast riigi juhtkonnas esimesel sojajargsel aastakumne Koigi vastu. Kriis NSV Liidus ja voitlus voimu parast riigi juhtkonnas esimesel sojajargsel aastakumne

Автор: Viktor Suvorov

Год издания: 

Valjapaistva ajaloolase, kirjaniku ja sojandusanaluutiku Viktor Suvorovi uus raamat on triloogia „Suure Aastakumne kroonika“ esimene osa, kirjutatud bestseller „Vanakuradi vanaema“ parimates traditsioonides, grandioosne 1940-te lopu – 1950-te aastate esimese poole, mil raske sojajargne kriis sundis Noukogude Liidu juhtkonda otsima riigi arengu uusi teid, sundmuste ajalooline rekonstruktsioon. See raamat on sellest, kuidas Stalini pidevad labikukkumised sise- ja valispoliitikas sojajargsetel aastatel viisid maa uliraskesse kriisi, klannide voitlusest noukogude juhtkonna sees ja nende salajastest plaanidest, poliitilistest intriigidest ja sellest, kuidas tegelikult oli korraldatud riigi ja selle satelliitide juhtimise susteem. Tolle aja sundmused said poordepunktiks Noukogude Liidu arengus ja maarasid ette jargneva NSV Liidu kokkuvarisemise ning kapitalistliku majanduse ja vaba turu triumfi. „Koigi vastu“ on meie ajaloo uus sensatsiooniline versioon, mis purustab tavalised ettekujutused ja muudid XX sajandi keskpaiga votmesundmuste pohjustest.


Villu voitlused Villu voitlused

Автор: Eduard Bornhohe

Год издания: 



Kevad kahel rannikul ehk tundeline teekond Ameerikasse Kevad kahel rannikul ehk tundeline teekond Ameerikasse

Автор: Jaan Kaplinski

Год издания: 

Kuigi Jaan Kaplinski uue raamatu motted on saanud oma impulsi autori reisist Ameerikasse, ei ole tegemist niivord reisiraamatu, kuivord omamoodi ilukirjandusliku esseistikaga, mis vabas, kuid vagagi intrigeerivas vormis kasitleb koige erinevamaid globaalse ulatusega teemasid. Loomulikult ei ole USA Kaplinski jaoks mingi imetlusobjekt, kuid autori hoiak pole mitte mahategevalt, vaid motlemapanevalt kriitiline. Ja seda mitte ainult globaalsetes, vaid ka kohalikes asjades.