Скачать книгу - Korrakaitseseadus. Kommenteeritud valjaanne



Esmakordselt on valminud korrakaitseseaduse kommenteeritud valjaanne. See on teavik, mis taidab tuhimiku Eesti oigusmaastikul – tolgendab ja selgitab 2014. aastal joustunud seaduse sisu. Viidatud on teadusuuringutele, kohtulahenditele, oiguskantsleri soovitustele, oigusalasele eesti- ja valismaisele teaduskirjandusele ning paragrahvide sisu paremaks moistmiseks on toodud elulisi naiteid (piirnevad 2017. aasta algusega). Teavik on moeldud abivahendiks riikliku jarelevalve padevusega korrakaitseorgani ametnikele (nait. KOV-i, Keskkonnainspektsiooni, Maksu- ja Tolliameti, PPA jpt) ning korgkoolide tudengitele ja oppejoududele.
Teose autorid on spetsialistid, kel on kogemus korrakaitseseaduse looja, tolgendaja, rakendaja voi opetajana. • Mait Laaring – Eesti Vabariigi Riigikohtu Pohiseaduslikkuse jarelevalve kolleegiumi nounik, Tartu Ulikooli haldusoiguse lektor • Siiri Pars – kauaaegne Politsei- ja Piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik, Sisekaitseakadeemia kulalislektor, kogenud taienduskoolituste labiviija • Helen Kranich – Oiguskantsleri Kantselei oiguskorra kaitse osakonna oiguskantsleri vanemnounik, kogenud taienduskoolituste labiviija • Ele Nuka – Politsei- ja Piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik, Sisekaitseakadeemia kulalislektor • Jaak Kiviste – Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledzi korrakaitse ja taktika oppetooli juhataja-lektor, turvataktika ekspert • Monika Mikiver – Oiguskantsleri Kantselei oiguskorra kaitse osakonna oiguskantsleri vanemnounik, kogenud taienduskoolituste labiviija. • Triin Roosve – Sisekaitseakadeemia oigus- ja sotsiaalteaduste keskuse riigioiguse ja haldusoiguse lektor, kogenud taienduskoolituste labiviija • Ulle Vanaisak – Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledzi karistus- ja menetlusoiguse oppetooli politsei sekkumisoiguse lektor, oppekavade looja ja rakendaja, kogenud taienduskoolituste labiviija


Kuidas olla. Teine valjaanne Kuidas olla. Teine valjaanne

Автор: Tonn Sarv

Год издания: 

Kuidas olla hasti? Kuidas olla oigesti? Kuidas olla nii, et poleks vaja muretseda, et poleks probleeme, poleks ebameeldivusi ega kannatusi?Nendele kusimustele saab vastata. Saab vastata pikalt, kuid saab ka luhidalt. Luhike vastus on jargmine: Ara vota midagi isiklikult.Kui tahad aga pikemat vastust, siis loe edasi.


Personalijuhtimise kasiraamatu kolmas valjaanne Personalijuhtimise kasiraamatu kolmas valjaanne

Автор: Koostaja: Egle Saska

Год издания: 

Personalijuhtimise kasiraamatu kolmas valjaanne. Esimese valjaande ilmumisest on moodas kumme aastat. Kui teine trukk oli esimese varskendus, siis nuud on kasiraamat labinud pohjaliku uuenduskuuri. Voib-olla isegi tublisti muutunud, nagu on seda ka personalitootaja roll organisatsioonis. Kasiraamatu koostajaks on Egle Saska. 11 pohiautorit on teinud suure ja pohjaliku too oma teema lahtiselgitamiseks, kaasatud on 45 kaasautorit, kes jagavad oma praktilist kogemust peatuki teemal.


Kommenteeritud juudi anekdoodid. Ja Saara naeris... Kommenteeritud juudi anekdoodid. Ja Saara naeris...

Автор: Margit Prantsus

Год издания: 

Muts maha tudruku ees, kes kirjutas raamatu „Minu Iisrael“. Nouab vaprust ja arukust, et saada asjadest aru nagu tema. Sestap usaldan tema anekdoodivalikut. Teate ju, et mitte koigil ei ole oigust meie ule naerda, ainult meil endil… ja neil, kes meid armastavad.(Adik Levin)Juudid hindavad head nalja ja on alati valmis naerma. Nende huumor on peenutsev, irooniline, torisev ja kindlasti tahtenariv. Aabram ja Saara on juudi anekdootide lemmikpaar. Ikka ja taas satuvad nad kentsakatesse olukordadesse. Vaidlevad ja naaklevad, aga on vaga inimlikud.Margit Prantsus on elanud Iisraelis, valdab ivriiti ja opetab seda teistelegi. Tema kokkupuudetest juudiriigi ja selle varvikate elanikega voime lugeda raamatust „Minu Iisrael“ (2017). Margiti terav pilk on valinud valja parimad anekdoodid, mida juudid ise enda kohta raagivad. Paljud anekdoodid ilmuvad Eesti trukisonas teadaolevalt esimest korda.


Kommenteeritud juudi jutud. 70 toestisundinud lugu Kommenteeritud juudi jutud. 70 toestisundinud lugu

Автор: Margit Prantsus

Год издания: 

Oh seda Iisraeli! See on kirev, vasimatult ringi sebiv inimeste kogum, kus kogu aeg midagi juhtub. Maa, kus korvalseisjad ei saa jatta omanina teiste asjadesse toppimata ja nende ellu sekkumata. Seal tekib ka raskeid olukordi ja leidub lohakust. Aga mis koige olulisem – see on maa, kus peaaegu igal sammul on voimalik kogeda sellist sudamlikkust ja hoolimist, mis votab hingetuks. Selle nimel unustad ja andestad koik vajakajaamised.Margit Prantsuselt on varem ilmunud “Minu Iisrael” ja “Kommenteeritud juudi anekdoodid”. Kolmandas Iisraeli kohta kirjutatud raamatus vahendab ta toestisundinud lugusid peamiselt viimasest viieteistkumnest aastast. Sellesse aega jaavad ka tema enda Iisraeli-kulastused ja kolm aastat kohapealset elu. Iisraeli ajakirjanduse ning oma ja soprade kogemuse kaudu on ta talletanud suure hulga huvitavaid jutte. Moned lood viivad meid ka Iisraelist valjapoole.Ja et Iisrael sai maikuus 2018 seitse aastakummet vanaks, siis on selles raamatus tapselt seitsekummend juttu.