Скачать книгу - За межами розуміння



Ми звикли вірити в те, що знаємо все про світ, у якому мешкаємо. Та часом трапляються події, які ми не можемо пояснити. Приватний детектив, розслідуючи справу зниклого підлітка, знаходить щось моторошне, нереальне («Безвісти Пропавший»). Четверо друзів, аби відсвяткувати майбутнє весілля одного з них, влаштовують холостяцькі посиденьки просто неба, посеред густого лісу. Та їхній відпочинок був порушений безжальним чудовиськом, яке влаштувало на них полювання («Нічний Мисливець»). Назар Федорчук, прямуючи додому після гостювання у кума, вирішив скоротити шлях лісовою стежкою. Чоловік навіть гадки не мав, настільки довгою виявиться ця подорож («Омана»). Кожна з цих історій знаходиться поза межами людського розуміння.


Кирило Розумовський Кирило Розумовський

Автор: Игорь Коляда

Год издания: 

Останній гетьман Лівобережної України. Його діяльність співпадала із настроями імператриці Єлизавети, і відбувалася у фарватері політики Петербурга, однак при цьому відчутно зменшився тиск на український традиційний устрій самоуправління, хоча й навіть не порушувалося питання про можливість відносин з іншими державами або власну фінансову систему.


Доктор Серафікус. Поза межами болю Доктор Серафікус. Поза межами болю

Автор: Віктор Домонтович

Год издания: 

«Доктор Серафікус» – один з трьох його інтелектуальних любовних романів В. Домонтовича (1894—1969). Професор Комаха, який відкидає сексуальне начало як варварство, зазнає поразки, коли його спостигає кохання. Повість-поема «Поза межами болю» Осипа Турянського (1880—1933) вважається одним з кращих творів, що змальовує Першу світову війну як пекло, через яке пройшли семеро приречених на смерть, в т. ч. і майбутній автор повісті.


Купований розум Купований розум

Автор: Григорій Квітка-Основ’яненко

Год издания: 

«Купований розум» Григорія Квітки-Основ’яненка – це сатирично-гумористичне оповідання, в якому автор порушує питання справжнього інтелекту***. Для твору характерний бурлескно-реалістичний стиль викладу. Оповідання «Купований розум» належить до низки анекдотичних творів Квітки-Основ’яненка, таких як «Салдацький патрет», «Пархімове снідання», «Підбрехач» тощо.


Поза межами болю Поза межами болю

Автор: Осип Турянський

Год издания: 

«Поза межами болю» Осипа Турянського – це повість-поема, у якій описуються події Першої світової війни. Це твір про боротьбу біологічних інстинктів і сили духу. Історія тяжкого виживання друзів у сніговій пустелі, де смерть підстерігала на кожному кроці, розказана автором у надзвичайній психологічній напруженості. Письменник порушує у своєму творі проблеми жахіття війни, людяності і дружби. Коли воля до життя сильніша за смерть, людина здатна на все – така основна думка твору «Поза межами болю» Осипа Турянського.


Поза межами болю Поза межами болю

Автор: Осип Васильович Турянський

Год издания: