Скачать книгу - Kodutud koerad ja uksikud hinged



Inglise kirjaniku Lucy Dilloni (snd 1974) sudamliku romaani „Kodutud koerad ja uksikud hinged” (2009) keskmes on kolm naist. Kallimast ilma jaanud ja tasuvalt tookohalt lahkunud Rachel parib tadi maamaja ning koerte varjupaiga. Eneselegi ullatuseks leiab ta kodutute koertega tegeldes uue armastuse ja elu motte. Lahutatud uksikema Zoe kohtab tanu koerale oma unelmate printsi. Natalie, kes on tagajarjetult uritanud last saada, leiab lohutust neljajalgsest sobrast. Omaette tegelased on koerad, kelle elusaatust kirjeldatakse sugava kaasaelamisega. Ka ise koeraomanikust Dillon on kirjutanud veel kolm romaani: „Tantsukursus” (The Ballroom Class, 2008), „Tagasi onne juurde” (Walking Back to Happiness, 2010) ja „Onneliku lopu saladus” (The Secret of Happy Ever After, 2011).


Riia koerad Riia koerad

Автор: Henning Mankell

Год издания: 

Uhel 1991. aasta talvepaeval triivib Rootsi randa paasteparv, millest leitakse kahe tundmatu laibad. Topeltmorva uurimise keerdkaigud viivad politseikomissar Kurt Wallanderi Riiga. Noukogude impeeriumi kokkuvarisemise eelsete paevade dramaatilises ohustikus hakkavad hargnema uha ponevamad sundmused, mida lopuks kroonib korrumpeerunud KGB ohvitseride suurejoonelise vandenou paljastamine – eluga riskivate vabadusvoitlejate, Lati emigrantide ja Rootsi politseiniku uhiste joupingutustega.Henning Mankell sundis 1948. aastal Stockholmis. Ta on uks enamloetumaid Rootsi kirjanikke maailmas, tema raamatuid on muudud ule neljakumne miljoni eksemplari ja neid on tolgitud enam kui neljakumnesse keelde. Alates 1970. aastate algusest on ta elanud vaheldumisi Rootsis ja Aafrikas ning alates 1986. aastast on ta tootanud Mosambiigis Teatro Avenida kunstilise juhina. Oma raamatutes uhendab ta oskuslikult korge kunstilise taseme poneva suzeega ja nende pohjal on telesarju teinud nii rootslased kui ka britid (viimati BBC sari Kenneth Branagh’ga peaosas). Lisaks Wallanderi-lugudele on Mankell kirjutanud veel mitukummend romaani, laste- ja noorsooraamatuid ning naidendeid.


Hingede oo Hingede oo

Автор: Karl Ristikivi

Год издания: 

Keeruka struktuuri ja mitme tahendustasandiga romaan on eelkoige sugava kriisiseisundi analuus. Kordub eneseolemasolu ja eluoiguse pideva toestamise motiiv.


Surnud hinged Surnud hinged

Автор: Nikolai Gogol

Год издания: 

Romaani peategelane Pavel Nikolajevits Tsitsikov on ettevotlik tegelane, kes liigub stagneerunud moisnike ja ametnike seas. Paindlik ja pugejalik mees unistab samuti varandusest ja soojast kohast. Pettuste tottu riigiteenistusest tagandatud onnekutil on omaparane rikastumisplaan. Ta reisib mooda Venemaad ja ostab moisnikelt «surnud hingi» – talupoegi, kes on juba elust lahkunud, kuid ei ole veel ametlikult revisjonilehelt maha kantud. Gogoli “Surnud hinged” on poordepunktiks vene kirjandusloos; ta jarelmoju on tohutu suur, aga Gogoli moju ulatub ka maailmakirjandusse ning kestab tanapaevani. “Surnud hinged” pani aluse vene uhiskondlikule romaanile, s.o. sellisele proosa suurvormile, mis ei piirdu huvitavate seikluste voi sentimentaalsete episoodide umberjutustamisega, vaid kus materjal teenib inimelu ja uhiskondliku probleemi kunstikasvatuslikku kujundamist. /Valmar Adams/ 24. veebruaril 1852 poletas kirjanik «Surnud hingede» teise osa markmed, heitis voodisse, keeldus soomast ning suri uheksa paeva hiljem valudes.


Broadway verekoerad Broadway verekoerad

Автор: Damon Runyon

Год издания: 

Uhel hommikul umbes kell neli seisin Broadwayl Mindy restorani ees koos mehega, kelle nimi oli Regret ja kes oli saanud selle nime, sest oli voitja peale kihla vedanud, kui Whitney mara nimega Regret voitis Kentucky Derby. Ta ei suutnud seda kunagi unustada, ehk selleparast, et see oli ainus suurem kihlvedu, mille ta oli kunagi elus voitnud. Mis oli ta toeline nimi, ma ei saanudki kunagi teada, ja vahet pole, eriti Broadwayl, sest seal pole oige nimi eriti tahtis. Seeparast sobis Regret talle sama hasti kui iga teinegi. Ta oli paks poiss ja vaga jutukas, kuigi ta uldiselt ei raakinud millestki muust peale hobuste ja sellest, kuidas ta oli tattninu ninapidi vedanud, eelmisel paeval Belmontis voi kus iganes see voidusoit toimus. Jutt kogumikust „Parimad koeralood“.


Geniaalsed koerad. Milles avaldub koerte tarkus Geniaalsed koerad. Milles avaldub koerte tarkus

Автор: Brian Hare, Vanessa Woods

Год издания: 

Igauhel on oma arvamus sellest, mis koerad targaks teeb. Viimase kumne aasta jooksul on koerte intelligentsuse uurimises toimunud midagi revolutsiooni taolist. On ilmunud vaga palju teaduskirjandust, mis kasitleb koerte psuhholoogiat ja mis vahetevahel toetab ja vahetevahel ei toeta meie isiklikku arvamust. See raamat avab meile koera kognitiivse maailma, mis on kaugelt keerulisem ja huvitavam, kui me seda siiani voimalikuks oleme pidanud.