Скачать книгу - Ants Rulli – kirurgia professor



Raamat on puhendatud valjapaistvale kirurgiaprofessorile Ants Rullile (1908-1986). Pohiosa raamatust moodustavad tema malestused uliopilaspolvest ja oppejou ajast Tartu Riiklikus Ulikoolis. Lisaks meenutavad Ants Rullit lahimad kaastootajad: prof Ants Peetsalu, Lembit Veeber, dotsent Jaan Heljut Seeder, professor Juri Manniste ja Enn Puttsepp.


The Professor The Professor

Автор: Шарлотта Бронте

Год издания: 

The Professor is Charlotte Brontes first novel, in which she audaciously inhabits the voice and consciousness of a man, William Crimsworth. Like Jane Eyre he is parentless; like Lucy Snowe in Villette he leaves the certainties of England to forge a life in Brussels. But as a man, William has freedom of action, and as a writer Bronte is correspondingly liberated, exploring the relationship between power and sexual desire.


Professor Dowelli pea Professor Dowelli pea

Автор: Aleksandr Beljajev

Год издания: 

"Amfiibinimese" autori lugu noorest arstist Marie Laurentist, kes votab vastu too professor Kerni juures ja avastab siis, et too uurib, kuidas sailitada elu kehast eraldatud peades. Professor Kern sailitab ka oma opetaja ja mentori, geniaalse professor Dowelli pead salaja oma laboratooriumis, sundides seda enda heaks teadustoid tegema. Kehast eraldi elava pea motiiv pole kull Beljajevi valja moeldud, kuid ta teadis ilmselt suureparaselt, mida voiks tunda kehast eraldi elav pea – kirjanik oli ise aastaid halvatuna voodisse aheldatud. Nii «Amfiibinimesest» kui «Professor Dowelli peast» on tehtud peaaegu sama kuulsad filmiversioonid.


Kuno Korge - sisehaiguste professor Kuno Korge - sisehaiguste professor

Автор: Margus Lember Ja Mai Rosenberg

Год издания: 

Kaesolev raamat on puhendatud kauaaegsele sisehaiguste professorile Kuno Korge malestusele, kes oli oma elu puhendanud patsientide ravile ja noorte kolleegide opetamisele. Professor Korge oli labi kogu oma elu kandnud kolme aadet: arstikunsti, meie oma ulikooli professori ja isamaali­suse oma ja innustanud sellega koiki oma kaastootajaid ja tudengeid. Temast raagivad kolleegid endisest Toome sisekliinikust ja lahedased. Raamat annab ka ulevaate meditsiinist ja muust elust sojajargsest ajast kuni 20. Sajandi 80nendate aastateni.


The Girls of Central High in Camp: or, the Old Professor's Secret The Girls of Central High in Camp: or, the Old Professor's Secret

Автор: Morrison Gertrude W.

Год издания: 



Christopher Quarles: College Professor and Master Detective Christopher Quarles: College Professor and Master Detective

Автор: Brebner Percy James

Год издания: