Скачать книгу - Voimaluste voimalikkus



Valik esseid:Mis on luule?Kirjanduse tahendusestMood ja ilm, aeg ja luuleInterpretatsioonid ja impressioonidTammsaare ja HemingwayArvo Vallikivi skeptiline mutoloogiaKuningas ja neandertallaneAjapinde ja ruumikillukesiRahvalaulu juurde joudmineMoned «Tahe morsjast» virgutatud mottedParallelismist lingvisti pilgugaRiimidest: natuke teooriat ja rohkem praktikatVoimaluste voimalikkus. KeelAdverbid ja verbidPool kinga pooles jalasKeel ja maluStiihiline keelekorraldus argoos ja uhiskeelesKriitilisi motteid lendavate kummikute asjasKeelekorralduse suvastruktuuristMinu eesti keel


aare voimalikkus. Sari aare voimalikkus. Sari "Moodne aeg

Автор: Мишель Уэльбек

Год издания: 

„Saare voimalikkus” on uhe tanapaeva tuntuima Prantsuseautori Michel Houellebecqi omamoodi hoiatusromaan ja antiutoopia. Sellepeategelane on 21. sajandi algupoolel elav prantslane Daniel, kes on populaarnekoomik. Elukunstnikuna ta paraku sama edukas ei ole. Moodsas Laaneuhiskonnas, kus individualism ja egoism on saavutanud haripunkti, on inimesedminetanud oskuse armastada ja seetottu kaotanud voimaluse hingelisekstasakaaluks. Romaan koosneb Danieli paeviku sissekannetest ja tema kloonidekommentaaridest nendele sissekannetele kahe tuhande aasta kaugusest tulevikust.Nimelt on geenitehnoloogia areng teinud voimalikuks, et „esiisa”geneetiline informatsioon kantakse ule tema nooremasse kehasse ja nii saabinimene jatkata eksistentsi uha uutes inkarnatsioonides. Lopuks ometi onsaavutatud surematus. Kas koos sellega ka onn, on juba omaette kusimus.Michel Houellebecqilt on varem eesti keeles ilmunud romaanid „Voitlusvaljalaienemine”, „Elementaarosakesed” ning „Kaart ja territoorium”.


Teekond uute voimalusteni. Neitsijogi, 5. raamat Teekond uute voimalusteni. Neitsijogi, 5. raamat

Автор: Robyn Carr

Год издания: 

Neitsijoe kogukond nagi Vanessa Rutledge'i tema sungeimatel paevadel ja nuud on ta pooranud pilgu helgemasse tulevikku.
Mone kuu jooksul on Vanessa matnud abikaasa Matti ja sunnitanud talle poja – tema suda uhtaegu murdus ja taitus uut laadi armastusega. Kuid ainuke mees, kellega ta igatseb seda armastust jagada, kaitub nii, nagu poleks teda olemas.
Paul Haggerty elu moto on merejalavaelaste „Semper Fi” – „Alati ustav”. Austusest oma parima sobra vastu on ta kohelnud Matti leske nii hasti, kui oskas… vottes arvesse, et on naisest juba aastaid salaja sisse voetud. Ja nuud, mil ta on otsustanud esimese lahenemiskatse teha, puuab uks teine naine ta puunisesse – puunisesse, millest on raske paaseda.
Tanu julgusele, alandlikkusele ja Neitsijoe asukate vahelesegamisele voivad Vanni ja Paul saada uue voimaluse kogeda armastust, mida molemad ihaldavad.